""

Nezih Başkan’dan örnek proje « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 10:30

Nezih Başkan’dan örnek proje

Nezih Başkan’dan örnek proje
Son Güncelleme :

14 Nisan 2021 - 16:32

Milet olarak en çok manevi duygularımızın yoğunlaştığı mevsimlerden Ramazan ayını idrak etmeye başladık…

Toplum olarak, her zaman Ramazan ayında olduğu gibi şimdide yoğunlaşan manevi duygular hali vakti yerinde olmayanlar başta olmak üzere zor durumda olan vatandaşlarımıza ve esnafımıza imkanlar ölçüsünde destek olmakla yaşanıyor.

Sevginin, zenginliğin ve iyiliğin paylaşıldıkça çoğaldığını en iyi bilen toplumların başında bizler geliyoruz…

Dolayısı ile bu cümleden hareketle konumuza dün gazetelere yansıyan iki haberden bahsederek, devam edelim istiyorum…

* * * *

Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, yerel esnafa sahip çıkmak için bir proje başlatmış…

Bu çalışmanın örnek bir proje olduğunu söze başlarken ifade etmiştim. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Nezih Yalçın ‘’Ramazan Bereketini yerel esnafımızla paylaşıyoruz. Akdağmadeni Belediyesi Sosyal Destek Kartı ile Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimine yaraşır şekilde, yardımlaşma ve dayanışmayı ön plana çıkaracak uygulamamız sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olurken, alışverişte sadece yerel esnaflarımızda kullanılabilecek olan “Sosyal Destek Kartı’’ ile zor bir süreçten geçen esnaflarımıza da destek olacağız. İlgili araştırmalar sonucunda sosyal destek kartı verdiğimiz vatandaşlarımız ilçemizde faaliyet gösteren zincir marketler dışında tüm yerel bakkal, market ve süpermarketten kolaylıkla alışveriş yapılabileceklerdir. Birlik ve beraberliğimizi doyasıya yaşadığımız nice Ramazan aylarında buluşmak dileğiyle tüm vatandaşlarımıza Hayırlı Ramazanlar dileriz.’’ dedi.

Belediyenin yapmış olduğu bu çalışma sayesinde zor günler geçiren hem esnaf hem de vatandaş, yaşadıkları sıkıntıların bir nebze olsun azalması sağlanmıştır.

* * * *

Bir diğer haberde ise, zor ve sıkıntılı günler yaşayan esnaf kesimlerinden birisi Pazarcı esnafıdır…

Salı günü açık havada tezgah açan pazarcı esnafına uzatılan mikrofona verilen cevaplar çok çarpıcıdır.

Pazarcı esnafı haklı olarak vatandaşın kendilerinden alışveriş yapmadığından yakınmaktadır. Tabi vatandaşın neden pazarcı esnafından alışveriş yapmadığını kendine göre izah etmeye çalışıyor.

Bu durumda Pazarcı esnafı kendine göre haklıdır. Vatandaşa da benzer bir soru ile gitseniz, insanlarda kendine göre haklı oldukları taraftan bakarak, kendilerini savunacaktır.

* * * *

Son cümle olarak konuyu şöyle toparlayalım…

Zor günlerden geçtiğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz…

Böyle günlerde vatandaşın esnafa ya da hali vakti yerinde olan esnafın vatandaşına sahip çıkması son derece doğaldır. Yerel yönetimlerinde aynı düşünce içinde olaya yaklaşmaları örnek alınacak bir davranıştır.

Ancak böyle durumlarda hem esnafa hem de vatandaşa sahip çıkacak, derdine derman olacak, sorunların giderilmesi için bütün benliğini ortaya koyacak olan Devlettir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.