""

Termal Aquapark ne zaman açılacak « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 09:26

Termal Aquapark ne zaman açılacak

Termal Aquapark ne zaman açılacak
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2021 - 17:20

İl sınırlarımızın dört bir köşesinde yeraltı ve yer üstü zenginliklerimiz bulunmaktadır. Kimisinde mermer yatakları, kiminde krom, çinko işlenmeyi, katma değere katkı olmayı beklerken, kimisinde de jeotermal şifalı sularımız ihtiyaç duyulan gerekli tesislerin kurularak, insanlığa geçmişte olduğu gibi gelecekte de faydalı olmayı beklemektedir.

Bunların en başında Yerköy ilçemizdeki şifalı suları gerekli olan tesisler olmadığı için boşa akmaya devam ediyor.

Atalar boş konuşmamış. “Kimi arar bulamaz, kimi de bulur kıymetini bilemez” Bu güzel sözü yeri gelmişken, hatırlatmanın dilerim ileriye matuf bir faydası dokunur. Yerköy örneğinde olduğu gibi Yozgat’ta da İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak, bayanlara özel projelendirilip yapılan ve bir süre hizmet verdikten sonra kapatılan Termal Aquapark tesisleri en kısa sürede yeniden açılarak, insanlığa hizmet vermeye devam eder.

* * * *

Şehrin ortasından geçmekte olan E-88 Devlet karayolunun yanında ulaşımı her zaman kolay bir noktada kapanmasından dolayı noksanlığı her zaman hissedilen tesis içerisinde neler olduğunu bir kez daha hatırlatayım.

Kadın ve çocukların yararlanması için Çocuk eğlence havuzu, Yetişkin eğlence havuzu, Yüzme havuzu, Güneşlenme terası, Sauna, Jakuzi, Ha­mam, Masaj odaları, Buhar odası, Fitnes alanı, Kardiyo alanı, Çocuk odası, Yetişkin oyun odası, Kafeterya, İdari Birimler, Mescit v.s. yer almaktadır.

Geçen hafta Saraykent ilçesinde Selçuklu döneminden bu yana asırlardır 74 derecelik sıcak su ile şifa dağıtan han ve hamamlarının bulunduğu alanda yapımı gerçekleştirilen Sultan hanı Termal tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tesisin yıllar sonra tamamlanarak hizmete açılması ilçede sevinçle karşılandı.

Yaklaşık 20 milyon liraya maledilen modern tesisin açılış töreninde Yozgat milletvekillerinden Yusuf Başer, Bekir Bozdağ ve Ethem Sedef ile  Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat eski valisi Abdulkadir Yazıcı, Bazı belediye başkanları ile  partilerin il başkanları hazır bulundu.

Yozgat il özel idaresince inşa edilen Tarihi İpekyolu üzerinde yeniden inşa edilen  tesis, 56 yatak kapasitesi, kafeterya kadın/erkek yüzme havuzları, hamam, sauna, buhar odaları, mesire alanlarından oluşuyor.

* * * *

Tekrar Termal Aquapark termal tesisleri konusuna dönecek olursak, Saraykent, Sorgun, Sarıkaya, Boğazlıyan ve Yerköy gibi ilçelerimizdeki suların sıcaklık derecesi kadar su olmasa da, açılmayı bekleyen tesisin önemli termal su ihtiyacı karşılanacak kadar su bulunmaktadır.

Burada önemli olan birkaç yıldan bu yana kapalı olan tesis içerisinde bulunan imalatların daha fazla kaderine terk edilmekten kurtulması sağlanmalıdır.

Termal Aquapark tesisleri ile ilgili daha önceki haber ve yorumlarımızda tesisin Engelli Rehabilitasyon merkezi olarak kullanılmasını teklif etmiştik, bölgemizdeki engelli vatandaş sayımızı dikkate aldığımızda konuya bu şekilde bakılmasında daha büyük fayda olacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.