""

Atletizm Kampından Gelen Müjde! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 07:40

Atletizm Kampından Gelen Müjde!

Atletizm Kampından Gelen Müjde!
Son Güncelleme :

08 Eylül 2021 - 18:01

Atletizm Federasyonu milli takım alt yapısı kampından Yozgat’ta umutları yeşerten adeta müjde niteliğinde bir açıklama geldi.

Kampı ziyaret eden Vali Ziya Polat Bey’in “İlimizin iklim ve rakımı atletizm sporu için çok uygun bu nedenle Türkiye Atletizm Şampiyonası’nın bir ayağının da ilimizde yapılmasını isterim.” açıklaması, üzerinde konuşulması, değerlendirilmesi, alt metin okuması gereken ciddi ipuçları vermektedir.

Biliyoruz istemek yetmez. Yetmiyor da. Ama istemek, yapmanın birinci adımıdır. İşte umutlarımızın yeşermesine sebep, açıklamayı yapanın yani isteyenin ilin tüm kurumlarını yönetme ve emretme yetkisini elinde bulunduran mülki amiri yani yapacak kişi olmasıdır.

Devletin tüm kurumlarını ilimizde bir Türkiye Şampiyonası yapmak için harekete geçirecek olan iradenin sahibi olmasıdır.

Açıklama; irade sahibinin bu isteği iletmek üzere Atletizm Federasyonu ile iletişime geçilip talepte bulunulduğu ve gerekli alt yapı hakkında bilgi alındığının ipuçlarını vermektedir. Bu bilgiler ışığında Özel İdare, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Oran Kalkınma Ajansı, TKDK ve yerel yönetimleri bir araya getirip ilimizin spor kafileleri ve yarışmaları için ihtiyaç duyduğu alt yapıyı oluşturmak üzere proje geliştirmeye başlayacağına işarettir.

Proje geliştirmekle kalınmayacağını Özel idare, Oran Kalkınma Ajansı, TKDK ve valilik proje birimleri başta olmak üzere diğer kurumların proje ekiplerinin bir işbirliği içerisinde çalışarak, bu projenin finansman sorununu çözeceklerini ve yatırıma kısa sürede ilk kazmanın vurulacağının da delilidir.

Biz, böyle anlıyoruz. Böyle de anlaşılmalı ki; sözün sahibine yüklediği sorumluluklar da yerine getirilsin, devlet adına söylenen söz havada kalmasın.

İsmet Özel’in dediği gibi cebindeki adreslerden umudu kalmamış Yozgatlı için ilin mülki amirinin söyledikleri umuttan çok daha büyük anlamlar ifade etmektedir, etmelidir de.

İstemek, bizim işimiz olmalı. Biz sıradan halk kitleleri, hayatımızı güzelleştirecek, gelirimizi ve yaşam standardımızı yükseltecek, işsizlik sorunumuzu çözecek gelişmeleri isteriz. Üniversite istedik onlarca yıl, acemi birliği istiyoruz yıllardır ama ne zaman siyaset ve bürokrasi sahipleniyor yatırımlar o zaman gerçekleşiyor ya da gerçekleşti.

Biz istemekle kalabiliriz zira bizim yatırım yapma, yatırımcı kuruluşları yönetme ve emretme yetkimiz yoktur. En fazla gazetemizdeki köşemizden ve manşetten bugüne kadar yaptığımız gibi önerilerde bulunabiliriz. Bu isteme ve önerilerin de bize yüklediği bir sorumluluk yoktur.

Ancak, söz sahibinin, yönetme ve emretme gücünü elinde bulunduranın, üstelik de Yozgatlının huzur ve refahından birinci derecede sorumlu olanın istemekle kalması gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyoruz.

İlimizde göreve başladığı günden bu tarafa, Yozgat’ta gelecek nesillerce hayırla yad edilmesine vesile bir dikili ağacı olsun diye yoğun mesai sarf eden Vali Ziya Polat Bey bu açıklamayı yaptıysa ki yaptı, açıklamasının kendisine yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak çoktan konuyu gündemine almıştır ve çalışmalara başlamıştır diye düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.