""

Bağımlılıkla Mücadelede Vali Özkan’a Brifing « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 06:48

Bağımlılıkla Mücadelede Vali Özkan’a Brifing

Yozgat Yeşilay Şubesi, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’a Yeşilay ve Yozgat Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Vali Özkan, Yozgat’taki bağımlılıkla mücadeledeki önemin altını çizerek, Yeşilay’ın ve YEDAM’ın faaliyetlerini yakından inceledi.

Bağımlılıkla Mücadelede Vali Özkan’a Brifing
Son Güncelleme :

17 Ekim 2023 - 17:35

Geçtiğimiz günlerde Yeşilay Yozgat Şubesi, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi personeline ve tıp fakültesi öğrencilerine Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) programı hakkında bilgi vermişti. Bu bilgilendirme programlarının Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışanlara yönelik devam etmesi için girişimlerde bulunan Yeşilay Yozgat Şubesi Başkanı Alp Sinan Ertürk, yönetim kurulu üyeleri, Vali Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret etti. Ziyarette Şube Başkanı Alp Sinan Ertürk, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadeledeki 103 yıllık deneyimini ve YEDAM’ın Yozgat’taki etkili çalışmalarını Vali Özkan’a aktardı.


Ertürk, Yeşilay’ın alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, tütün ve kumar gibi 5 bağımlılık alanında toplumu korumak için çalıştığını belirtti. Okullarda ve üniversitelerde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve 750 gönüllülerinin bulunduğunu ifade etti. YEDAM’ın da Yozgat’ta her geçen gün daha etkin hale geldiğini vurgulayan Ertürk, merkezin bağımlı bireylere psikolojik ve sosyal destek sunduğunu dile getirdi.
Vali Özkan, Yozgat’taki verilere dayanarak bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti. Özellikle şehirde yaşanan olumsuzlukların temelinde bağımlılığın yattığını belirten Vali, güvenlik güçlerinin mücadelesine ek olarak toplumun ve Yeşilay’ın desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.