""

Beka meselesi ve 31 Mart seçimleri « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 16:40

Beka meselesi ve 31 Mart seçimleri

Beka meselesi ve 31 Mart seçimleri
Son Güncelleme :

14 Mart 2019 - 7:00

Televizyon ekranlarında sık sık gördüğümüz Parti Genel Başkanlarını yaşadığımızın şehrin konumu itibariyle seçimden seçime gören bir toplumuz… Genel ya da yerel seçimlerin olmazsa olmazı siyasi partilerin seçim öncesi hazırlıkları sırasında yapmış oldukları karargâh açılışları ya da açık hava meydan toplantılarının en önemli konuşmacılarıdır Parti Liderleri…
Yozgat Şubat ayının ortasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı… Yozgat’ın tarihi meydanı Cumhuriyet alanından yaptığı konuşmasında Dünya üzerinde son yıllarda siyasi ve iktisadi yaşanan birçok konuyu değerlendirdi… Dış dünyada neler olup bittiğini… Türkiye’nin bu konularda neler yaptığını, yapılan çalışmalar sırasında ne gibi sorunlarla karşılaşıldığını bir bir anlatmıştı…
* * * *
Şimdi bunları tekrar etmeyeceğim lakin evvelsi gün MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Yozgat’ta partisinin düzenlediği Açıkhava meydan mitinginde önemli konulara dikkat çektiği için bir hususun altını özellikle çizmek gerekir ki; Türkiye’nin konumundan kaynaklı olarak her zaman bir “Beka” sorunu oldu…
Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan katıldıkları bütün toplantılarda bu konuları gündem de tutmak isteler de, muhalefet kanadı Türkiye’nin Beka gibi bir sorunu olmadığını ısrarla söyleyerek, gündemden düşürmek istemektedirler.
Türkiye’nin “Beka sorunu var mı, yok mu?” Bu sorunun doğru cevabını anlaşılır bir dille en güzel şekilde Sayın Bahçeli Yozgat mitinginde verdi…
31 Mart seçimlerinin bir beka seçimi olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: “Kim ne söylerse söylesin, 31 Mart seçimleri bir beka seçimidir. Bu seferki seçimler ya geleceğin sis perdesini aralayacak ya da zifiri karanlığın hakim olmasına yol açacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak isteyenler boş durmuyor. 24 Haziran Seçimlerinin rövanşını almak isteyenler el ovuşturuyor. Milli birlik ve beraberliğimize hasım odaklar 31 Mart’a kaos ve kriz gözüyle bakıyorlar. Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanlar her çirkefliğe, her çürümüşlüğe tevessül ediyorlar. İstikrardan korkanlar son şanslarını deniyorlar, son kozlarını oynuyorlar. Huzur ve refahı milletimize çok görenler pusuda. Bekamızı tehdit edenler kuyrukta. Geleceğimizi kundaklamak isteyenler iftiralara sarıldılar.Güçlü Türkiye arzumuzu kıskananlar zilletin safında toplandılar. Lider ülke Türkiye ülkümüzü yok sayanlar kapı kapı fitne taşıyorlar. Hepsini görüyor, hepsini biliyor, alayını tanıyorsunuz. Çok şükür karanlık çevrelerin tekerine çomak sokuyorsunuz, iç ve dış fesat odaklarının ezberlerini bozuyorsunuz, hepsinin birden uykularını kaçırıyorsunuz. Kaos tüccarlarını zelzele gibi sallıyorsunuz, kriz havarilerini şaşkına çeviriyorsunuz. Çünkü Bozok’un yiğit evlatlarına karanlık senaryolar sökmez.”
Türkiye içte ve dışta büyük bir tehdidin kapanındadır” diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Etrafımız vahşi emellerle kuşatılmıştır. Türkiye siyasi, sosyal ve ekonomik çembere alınmıştır. Milli bekamız bıçak sırtında, milli güvenliğimiz diken üstündedir.
Biz birlik için beka diyoruz. Biz gelecek için beka diyoruz. Biz istiklal için beka diyoruz.
Biz namerde muhtaç olmamak için beka diyoruz. Ve biz ebediyete kadar yaşamak için beka kararındayız. Zillete boyun eğmeyiz. Zalime umut bağlamayız. İllete geçit vermeyiz.
Türkiye’nin yükselişini engellemek isteyenlere fırsat tanımayız. CHP Genel Başkanı YPG’yi aklaya dursun, biz teröristleri silindir gibi ezip geçmeye yeminliyiz, kararlıyız. CHP-HDP-İP-SP-ÖDP boncuk gibi dizilmiş, Kandil’in yörüngesine, Pensilvanya’nın dümen suyuna girmiştir. CHP, PKK’yı besiye çekmiş, kuluçkaya yatırmıştır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz.

** Kendisine mektup yazan ilkokul öğrencisini tanışmak için okulda ziyaret ederek, tatlı bir sohbet yapan Vekil!
** Başkan seçildiği takdirde Askeri Gazinonun yerini başka bir faaliyet için değerlendirmeyi düşündüğünü anlatan Aday!
** Devletin, işletmelerin alacağı yeni ek istihdamın masrafların belli bir süre karşılanacağını anlatan Oda Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.