""

Hastane personeline işaret dili eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 02:35

Hastane personeline işaret dili eğitimi

Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi olma unvanına sahip olan Yozgat Şehir Hastane’sinde personellere yönelik ‘İşaret Dili Eğitim’ kursu verildi.

Hastane personeline işaret dili eğitimi
Son Güncelleme :

20 Eylül 2023 - 16:20

Yozgat Şehir Hastanesi’nde gönüllülük esasına göre katılım sağlayan hastane personele Yozgat Halk Eğitim merkezi İşaret Dili Eğitmeni Meryem Aksu tarafından İşaret Dili Eğitimi verildi. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, 6 hafta süren eğitimlere 27 personelin katıldığını, verilen eğitimlerle sağlık çalışanlarının engelli vatandaşların sağlık tesislerindeki hizmetlerden en iyi şekilde faydalanmaları, sağlık problemlerini etkin bir şekilde anlatmalarında kolaylık sağlanması, tedavilerinin ivedilikle yapılması ve engelli vatandaşlara yönelik hizmet kalitesinin arttırılmasında etkin bir rol almaları amaçlandığını söyledi. 18-24 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftasına denk gelen eğitim sonrasında İşaret Dili Eğitmeni Meryem Aksu ve kursiyerlerden Selda Karabulut, Alihan Pehlivanoğlu, Büşra Tunçel, Çiğdem Didinmez, Gözde Yeşilkaya, Merve Bahar, Mustafa Akdemir, Selma Aydoğdu, Abdulcelal Uzun ve Ceren Yurdasucu’nun hazırladığı video kliple, engelli vatandaşların, işaret dili eğitimi almış personel ile muayene süreci anlatıldı. Videoda işaret dilinin önemine dikkat çekilerek eğitim alan personellerle kurulan iletişimin, engelli vatandaşların hayatlarını nasıl kolaylaştırdığı anlatıldı. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.