""

Kozan, “Anestezi ağrıyı ortadan kaldırarak, hastaya ameliyat sırasında konfor sağlar” « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 05:47

Kozan, “Anestezi ağrıyı ortadan kaldırarak, hastaya ameliyat sırasında konfor sağlar”

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, ‘Dünya Anestezi Günü’nde ameliyatlarda anestezinin önemine değindi.

Kozan, “Anestezi ağrıyı ortadan kaldırarak, hastaya ameliyat sırasında konfor sağlar”
Son Güncelleme :

16 Ekim 2023 - 17:10

Başhekim Kozan, Hastene Yönetim ekibi ile birlikte hastanenin ameliyathane bölümüne giderek, Anestezi Hekimleri, Teknisyen ve Teknikerleri’ni ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Uz. Dr. Kozan anestezi mesleği hakkında bilgi vererek, ameliyatlarda anestezinin hasta için önemine dikkat çekti.
Kozan, “Anestezi ağrıyı ortadan kaldırarak, hastaya ameliyat sırasında konfor sağlar” dedi.
Dünyada ilk anestezi uygulamasını Dr. John Collins Waren’ineter kullanılarak 16 Ekim 1846 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiğini hatırlatan Başhekim Kozan, söz konusu tarih nedeniyle her yılın 16 Ekim gününün ‘Dünya Anestezi Günü’ olarak kutlandığını hatırlattı.


Başhekim Kozan anestezi uygulamasının tıp eğitimi üzerine anestezi ve reanimasyon uzmanlığı eğitimi yapmış olan doktorlar tarafından uygulandığını belirterek, anestezi hekimlerinin ameliyat boyunca yardımcılığını yapmak üzere eğitilmiş olan anestezi teknikerinin de anestezi ekibinin çok önemli bir parçası olduğunu vurguladı.
Yaşamsal fonksiyonlarda herhangi bir değişiklik olmaksızın geçici bilinç kaybı ve refleks aktivitelerinde azalma halinin genel anestezi olarak adlandırıldığını kaydeden Başhekim Kozan, “Genel anestezinin amacı uygun cerrahi koşulları sağlamaktır. Bu uygulama, hastada bilinç kaybına yol açar, böylelikle ağrıyı ortadan kalkar. Hastaya ameliyat sırasında konfor sağlar ve refleks aktiviteyi baskılayıp kas gevşemesi sağlayarak cerrahi müdahalelerin yapılmasını kolaylaştırır. Ayrıca hastanın ameliyat süresince sağlığını ve güvenliğini devam ettirmek de anestezi hekimlerinin görevleri arasındadır” dedi.
Cerrahi tedavisinin başarısının multidisipliner yaklaşımla anestezi ve cerrahi ekiplerinin işbirliğinde mümkün olduğunu da ifade eden Başhekim Kozan, solunum ve dolaşım gibi hayati fonksiyonların izlenmesinin, monitörizasyonun ve anında acil müdahalenin anestezinin kontrolü altında olduğunu da kaydetti.
Kozan ve hastane yönetim ekibinin katıldığı ziyarette anestezi hekimi ve teknikerlerine karanfil dağıtıldı. Başhekim Kozan, “Üstün gayret ve özveri ile hastalarımıza hizmet veren personelimizi tebrik ve teşekkür ediyorum.”dedi. Başhekim Kozan daha sonra anestezi hekim ve teknikerlerinden ameliyathane ile ilgili görüş ve önerilerini aldı. Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.