""

OĞLUM « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:25

OĞLUM

OĞLUM
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2018 - 7:00

Anneciğim bir çiçekle beraber açabiliyor isen, sen hayatin kokusunu duyuyorsun demektir.

Anneciğim yüzlerdeki kederleri görüp için için yanabiliyor isen, sen yaşıyorsun dermektir.

Anneciğim şu uçsuz bucaksız kainatı okuyabiliyor isen, sen görüyorsun demektir.

Anneciğim siyah beyazdan olan gri  sorulara, gerek sabırla gerek sevinçle cevap verebiliyor isen, sen gayeni yerine getiriyorsun demektir.

Anneciğim hep güneşi (vicdan) takip ederek gidiyor isen, sen yolunu biliyorsun demektir.

Anneciğim hayvanların ve nesnelerin sessizliğindeki o okunası sesleri duyabiliyor isen, sen duyuyorsun demektir.

Anneciğim yanlışı doğruyu ayırt edebiliyor ve ona göre yaşayabiliyor isen, sen biliyorsun demektir.

Anneciğim sen insanlarla beraber ağlaya biliyor ve onların sevinçlerine gülebiliyor isen hissediyorsun demektir.

Anneciğim nereden geldin nereye gideceğini biliyor isen, sen bu hayatin gayesini anlıyorsun demektir.

Anneciğim yediğin lokmayı  paylaşabiliyor isen içtiğin suyu bir susuza uzatabiliyor isen, sen doyuyorsun demektir.

Anneciğim kendine ettiğin duanın aynısını bütün kainat için  edebiliyor  isen, sen nefes alacak kadar genişsin demektir.

Anneciğim yaşlılarla oturup konuşabiliyor isen, çocuklarla oynayıp gülebiliyor isen, çağdaşlarınla omuz omuza verip yasayabiliyor isen, bir insanın gözünün içine bakıp onu keşfedebiliyor isen, dilenci ile oturup avuç açabiliyor isen,  emekçinin alnındaki teri görebiliyor isen, sen varsın demektir.

Anneciğim nimetteki bereketi görüp şükür ediyor isen, rızkının sadece Allahtan olduğunu, bereketinde çalışmaktan geldiğini biliyor ve ona göre elinden geleni yapıyor  isen, sen yaşadığın senelerin  hakkını veriyorsun  demektir.

Anneciğim sen her anın hakkını veriyor isen, yaşamın tadına varıyor,  Allahlın rızasını buluyor, ecdadının  haklarını ödüyor,  gelecek neslinin hakkını veriyor, çağdaşlarının rızasını kazanıyorsan demektir.

Anneciğim adaletten yana olup hakkı batıldan ayırabiliyor isen, batılda olanı nelerin oraya attığını görüp ona dahi merhamet edebiliyor isen, ,  kendinle beraber gemiye birilerini daha alabiliyor isen, sen merhamet duyuyorsun demektir.

Anneciğim iki kişi yanında bir üçüncü kişi hakkında konuşur iken sen hakkını savunamayan o kişinin hakkını savuna biliyor isen, kemiği olmayan diline söz geçirip susturabiliyor isen, verdiğin sözün arkasında durup, duramayacağın sözü söylemiyor isen, sen dost diye yüzüne bakılmaya değiyorsun demektir.

Anneciğim…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.