""

Sorgun Devlet Hastanesi’nde Masa Başı ve Saha Tatbikatı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 08:30

Sorgun Devlet Hastanesi’nde Masa Başı ve Saha Tatbikatı yapıldı

Yozgat Sağlık İl Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Afet Birimi tarafından düzenlenen Tatbikat ile acil durumlara müdahale yeteneklerini bir kez daha gözden geçirdi.

Sorgun Devlet Hastanesi’nde Masa Başı ve Saha Tatbikatı yapıldı
Son Güncelleme :

22 Aralık 2023 - 18:09

2023 yılı Afet Planları kapsamında gerçekleştirilen tatbikat, Sorgun Devlet Hastanesi yönetim ekibi ve personelinin katılımıyla hayata geçirildi. Dış Toplu Yaralanma Turkuaz Kodlu, Masabaşı ve Saha Tatbikatı, hastanenin acil durum planlarına ve afet senaryolarına nasıl müdahale edeceğini test etme fırsatı sundu.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, yaptığı açıklamada; Acil durumlara anında ve etkili müdahale etmek, afet senaryolarına hazırlıklı olmanın öncelkli görevleri olduğunu söyledi.
Dr. Fatih Şahin, “ Bu tatbikat, hastane personelimizin acil durum planlarına uygun bir şekilde hareket etme yeteneğini sınayarak eksiklikleri tespit etme ve giderme fırsatı verdi. Sağlık personelimizin bir arada koordineli bir şekilde çalışma becerisi, afet anlarında halkımıza en iyi hizmeti sunmamız açısından hayati önem taşıyor” dedi.
Tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından elde edilen verilerin değerlendirileceğini vurgulayan Şahin, “Bu tatbikat, Sorgun Devlet Hastanesi’nin acil durum yönetim kapasitesini artırmak, personelin yetkinliklerini güçlendirmek ve halkımıza daha etkin bir sağlık hizmeti sunabilmek adına atılmış önemli bir adımdır. Elde ettiğimiz deneyim ve verileri değerlendirerek, gelecekteki benzer tatbikatlarda daha üst düzey bir hazırlık sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.