""

Akgül, Yozgat esnafına desteğini sürdürüyor « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 05:59

Akgül, Yozgat esnafına desteğini sürdürüyor

Akgül, Yozgat esnafına desteğini sürdürüyor
Son Güncelleme :

08 Ocak 2019 - 16:00

Gazetemizin önceki gün manşetine konuk olan Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, piyasa şartlarında esnafın içerisinde bulunduğu mali sıkıntıların giderilmesi için kredi musluklarını sonuna kadar kullandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’de son bir yıl içinde Dolar ve Euro’nun yükselmesine bağlı olarak A’dan, Z’ye bütün ürünlerin fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle piyasalarda yaşanan kriz bilindiği üzere esnafı vurdu…

Bu durumda zor günler yaşayan küçük ve orta ölçekteki işletmeler, yaşadıkları krizi atlatmak için kredi kullanmak durumda kaldı…

* * * *

 Yozgat esnafını bu zor durumdan kurtarmak için destek arayışlarına giren Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, hiç düşünmeden Abdulkadir Akgül’ün kapısını çaldı. Yozgat’ın ve esnafın durumunu her zamanki gibi çok iyi bilen TESKOMB Başkanı Akgül, hiç düşünmeden esnafımıza kullanmaları için 8 milyon TL tutarında bir plasman sağladı.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uğur Bektaş, yaptığı açıklamada gelişmeleri şöyle anlattı;

Türkiye genelinde kooperatiflerin 4-5 ay sonrasına kredi günü verdiklerini dile getiren Bektaş, Yozgat esnafının plasman durumuna göre en geç bir hafta içerisinde krediye ulaştığını söyledi. Bektaş, 2018 yılı içerisinde 50 milyon TL tutarında kredi desteğinde bulunduklarını belirterek, esnafın her zamanki gibi yine güvenli limanı olduk.

* * * *

Türkiye genelinde bir çok kooperatif plasman sıkıntısı nedeniyle üyelerine kredi kullandırmakta güçlük çekerken, Yozgat’ta esnaflar ESKKK sayesinde kısa sürede finans sıkıntılarını gideriyor. Girişimlerimiz doğrultusunda  TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün talimatları doğrultusunda Ocak ayında esnafın yararlanması için 8 milyon TL tutarında plasman sağlandı. Sağlanan plasman esnafa adeta can suyu olacak. TESKOMB Genel Başkanı Akgül’ün her zaman Yozgat esnafına sahip çıktı, çıkmaya devam ediyor…

Bektaş, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün esnafın ağabeyi olduğunu belirterek, ağırlığını kullanarak, kooperatiflerin plasman konusunda sıkıntı yaşamamasını sağladı. Bektaş, “Genel Başkanımız Yozgat ile ilgili hiçbir konuya kayıtsız kalmıyor. Yozgat esnafının finansman sıkıntısının giderilmesinde bizzat ilgileniyor. Plasman konusunda herhangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Plasman konusunda bizlerden yardımlarını eksik etmeyen Türk Esnaf ve Sanatkarının sesi ve sahibi Yozgat’ımızın büyük şansı olan TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’e esnaf ve sanatkarlarımız ve kooperatifimiz, aynı zamanda şahsım ve yönetim kurulumuz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.  

* * * *

Daha önceki kaleme aldığım birçok yazımda da ifade ettiğim üzere uzun yıllar TESKOMB Başkanlığını başarıyla yürüten aynı zaman da Ak Partiden iki dönem Milletvekilliği yapan Akgül, Yozgat’ın ve Yozgatlıların yara her platformda başarıyla mücadele eden bir hemşerimiz olduğunu bu vesile ile bir kez daha hatırlatmış olayım.

 

  • Yozgat’ta bütün seçim bölgelerinde kendi adaylarını çıkartarak, seçime katılacaklarını anlatan Siyasetçi!
  • İlçe ve Beldelerden başlayarak, adaylarını açıklamaya devam eden, önümüzdeki hafta da merkez adayını açıklamaya hazırlanan Parti!
  • Yeni kurdukları yönetim ile Yozgat’ın bundan sonra hem gelişmesi için hem de sosyal faaliyetlerin artması yönünde çalışacaklarını anlatan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.