""

ALGI « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 13:05

ALGI

ALGI
Son Güncelleme :

16 Mart 2019 - 7:00

Algı ne demek önce bunun bir tarifini yapalım… Bir duyu organımızda tepki uyandıran enerjidir. Bu enerji kimyasal veya fiziksel olabilir. Değişik uyaranlar değişik duyularımızı hedef alır.

Bilimsel olarak tarif etmek gerekirse; Algı, psikoloji ve bilişsel bilimlerde duyusal bilginin alınması, yorumlanması, seçilmesi ve düzenlenmesi anlamına gelir. Algı, duyu organlarının fiziksel uyarılmasıyla oluşan sinir sistemindeki sinyallerden oluşur. Örneğin, görme gözün retinasına düşen ışıkla, işitme kulağa gelen ses ile oluştuğu ifade edilmektedir.

* * * *

Sosyal medya kullanıcıların son zamanlar da yapmış olduğu işlerin en başında algı yönetimi gelmektedir. Algı yöneticileri, arzuladıkları hedeflere ulaşmak için bir takım araçlar kullanılmaktadır. Gelişen teknolojiyi dikkate aldığımızda bunlardan birisi de toplumu etkilemek için kullanılan (alt yapısı olmayan) anket sistemleridir.

Yaklaşan seçimler öncesi, seçmenlerin duygu ve düşüncelerini etkilemenin en kolay yolu algı yönetimini kullanmaktan geçmektedir.

Yozgat’ta seçim öncesi bir takım çevrelerce yapılmaya çalışılan algı yönetimi üzerinden yapılan çalışmalar aynı zamanda toplumda ayrışmalara neden olmaktadır.

* * * *

Algı yönetimi daha çok genel seçimler öncesi yapılırdı. Şimdi ise, aynı yöntem yerel seçimler öncesi de kullanılmaktadır…

Mesela Belediye Başkan adaylarının yapmış olduğu toplantıları takip eden arkadaşlarımdan aldığım bilgilerle birlikte bizzat gözlemlediğim ev toplantılarında algı yönetiminin ne kadar çok kullanıldığı dikkatimi çekiyor…

Dolayısıyla bu konuda birkaç noktaya dikkat çekmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Bilindiği üzere iki hafta sonra yapılacak olan seçim, yerel yönetimler seçimidir. Yani bu seçimde Milletvekili ya da Parti Genel Başkanı seçimi için oy kullanmayacağız.

* * * *

Vatandaş, 31 Mart günü Belediye Başkanı, İl Genel ve Belediye Meclisi üyesi ile Muhtarlık seçimi için sandık başına gidecektir.

Bu durumda devreye giren algı yöneticileri, oy kullanacak vatandaşları Milletvekillerine karşı tepkinizi Belediye Başkanı adayına oy vermeyerek gösterin diyerek etkilemeye çalışmaktadırlar.

Hülasa bu durumda yoğun şekilde başlatılan algı yönetimi, bir taraftan MHP’yi bir taraftan da AK Partiyi hedef alarak, Mehmet Erdemir ve Celal Köse’yi Vekiller üzerinden cezalandırmak istiyor. Bu çalışmanın ne kadar etkili olup olmadığını iki hafta sonra hep birlikte göreceğiz.

 

 

  • Yozgat’ta sportif tesislerin alt yapısını bundan sonra da güçlendirmeye devam edeceklerini açıklayan Siyasetçi!
  • Yozgat Bozok Üniversitesinin onur konuğu olan ve düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan Devlet Adamı!
  • Boğazlıyan ilçesinde yapılan seçim karargah açılış törenin de vatandaşların yoğun ilgisini gören Vekil!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.