""

BEBEK VE ANNE DOSTU OLMAK « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 11:08

BEBEK VE ANNE DOSTU OLMAK

BEBEK VE ANNE DOSTU OLMAK
Son Güncelleme :

05 Ekim 2017 - 7:00

İnsana yatırım, “Sağlık” ve “Eğitim” ile yol alır. Bu konuda her gün karşımıza yeni gelişmeler çıkmaya devam ediyor. Şimdi sistem değişikliğine bir yenisi daha eklenmektedir.

Sağlık Bakanlığı yeni düzenlemelerle yol almaya devam ederken, bağlı kurumlarda da insan odaklı çalışmalar sürdürülmektedir.

Yozgat birçok İl gibi eğitim ve sağlık alanında çok ihmal edildi. Şimdi ise, bu boşluk yapılan çalışmalarla doldurulmak istenmektedir.

Gelişmeler vatandaşı sevindirmektedir. Bu konuda geride kalan bir yıllık dönem içinde vatandaşın hizmetine sunulan Şehir hastanesi sağlık alanında bir milat oldu.

Şimdi ise, Yozgat’ta devlet hastanelerinde ‘Anne Dostu Hastane’ projesi için çalışmalar başladığını öğrendik.

hastane yönetiminden yapılan açıklamalara baktığımızda şu bilgilere ulaşıyoruz: Türkiye’de 15 hastanenin sahip olduğu ‘Anne Dostu Hastane’ unvanı için, Yozgat’ta merkez ve ilçe hastanelerinde çalışmalar başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ‘Anne Dostu Hastane Eğitim Ekibi’ Yozgat Şehir Hastanesi Konferans Salonunda sağlık personeline iki gün süren eğitim verdikten sonra, katılımcılara sertifikaları verildi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca Anne Dostu Hastane uygulamasıyla kaliteli doğum hizmetleri sunumunun niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlanması amaçlandığını belirterek anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulmasının esas alındığını ifade etti.

Kurca,”Normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflerimiz arasındadır. Yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeli, hareket özgürlüğü sağlanabilmelidir. Bebek Dostu Hastane çalışmalarımızın yanı sıra Anne Dostu Hastane çalışmalarımıza da başlamış bulunmaktayız. Türkiye’de sadece 15 hastanenin sahip olduğu ‘Anne Dostu Hastane’ unvanına Yozgat’ta bizim de alıyor olmamız gurur verici” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.