""

Dr.İçöz, Göz tansiyonuna dikkat çekti « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:59

Dr.İçöz, Göz tansiyonuna dikkat çekti

Yozgat Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şule Gökçe İçöz, Glokom, göz tansiyonu olarak da bilinen göz hastalığına karşı bir dizi uyarılarda bulundu.

Dr.İçöz, Göz tansiyonuna dikkat çekti
Son Güncelleme :

13 Mart 2024 - 14:13

Yozgat Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Şule Gökçe İçöz, Glokom, göz tansiyonu olarak da bilinen göz hastalığına karşı bir dizi uyarılarda bulundu.

Uz. Dr. Şule İçöz, yaptığı açıklamada; tüm dünyada ve türkiye’de Mart ayının ikinci haftası glokom hastalığına dikkatleri çekmek ve farkındalığı arttırmak için glokom haftası olarak belirlendiğini söyledi. Dr İçöz, “Göz tansiyonu ile sistemik hipertansiyon hastalığını birbirine karıştırmamak gerekir. Sistemik hipertansiyon (kol tansiyonu) bütün vücudu ilgilendiren dolaşımsal bir hastalık iken glokom göz yapılarını ilgilendiren tanı ve tedavisi tamamen farklı bir hastalıktır.Göz Tansiyonu kalıcı görme kaybına neden olur. Glokom sinsi ilerleyen ve kalıcı görme kaybına neden olan sık görülen bir hastalıktır. Göz tansiyonunda ani ve belirgin bir tansiyon yükselmesi olmadığı sürece hastada şikayet oluşturmadığı için yıllarca sinsi seyredebilir ve hastalık hasta tarafından fark edilir düzeye geldiğinde ne yazık ki geri döndürülemez kayıplar oluşmaya başlamıştır. Bu nedenle şikayeti olmasa bile hastaların yıllık göz kontrollerini aksatmaması çok önemlidir. Glokom hastalığı çoğunlukla göz tansiyonu yüksekliği ile seyretse de, göz tansiyonu yüksekliği olmadan da gelişebilmektedir. Bu nedenle sadece göz tansiyonu ölçümü ile değil hastaların düzenli aralıklarla tam bir göz muayenesi ile değerlendirilmesi gerekmektedir.”diye konuştu.

GÖZ TANSİYONU İÇİN KİMLER RİSK TAŞIR?

Göz tansiyonunun kimler için risk taşıdığına ilişkin Dr İçöz, şöyle devam etti: “Özellikle yakın akrabalarında glokom hastalığı olanlar, göze travma öyküsü olanlar, kırk yaş üstü olanlar, diyabet hastalığı olanlar glokom açısından riskli grubu oluşturmaktadır. Glokom hastalığı ömür boyu takip ve tedavi gerektiren bir hastalıktır. Hastaya ve hastalığın şiddetine göre ilaç tedavisi, lazer tedavisi ve cerrahi tedavi seçenekleri mevcuttur. Hastanemizde glokom tanı ve takibi için yeterli ekipman mevcut olmakla birlikte gerektiğinde glokom cerrahileri de yapılmaktadır. Erken tanı görmenizi korur ve kurtarır! Bu nedenle tüm halkımızı yıllık kontrollerini aksatmamaya davet ediyoruz. ağlıklı günler dileriz.”ifadelerinin kullandı. Haber: Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.