""

Eğitim-Bir-Sen, çözüm önerilerini açıkladı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 08:40

Eğitim-Bir-Sen, çözüm önerilerini açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Yozgat 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Can, üniversitelerde görev yapan idari personelin mali ve sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırladıklarını duyurdu. Raporda, idari personelin maruz kaldığı sorunların çözümü için somut adımlar önerildi.

Eğitim-Bir-Sen, çözüm önerilerini açıkladı
Son Güncelleme :

23 Mart 2024 - 12:25

Eğitim-Bir-Sen Yozgat 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Can,  raporun üniversitelerdeki idari personelin mali haklarına dair önerileri arasında, geliştirme ödeneği ve yükseköğretim tazminatı gibi ödemelerin genişletilmesi gerektiğini belirtti.  Can, genel sekreter yardımcıları ve fakülte sekreterleri gibi görevlerde bulunanların ek göstergelerinin artırılması ve daire başkanlarının tazminat haklarının iyileştirilmesi çağrısı yaptı.

Sosyal haklar kapsamında ise, kamu konutlarının adil dağıtımı ve teknik personelin iş denetleme belgesi alma hakkı gibi konular yanı sıra; idari personelin istihdam biçimine ilişkin statü farklılıklarının ortadan kaldırılması ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Can,

Çalışma şartlarıyla ilgili öneriler arasında, görevde yükselme sınavlarının sıklığının artırılması ve mobbing uygulamalarına karşı daha etkili önlemler alınması gibi maddelerinde yer aldığını belirtti.

Raporun açıklanmasıyla birlikte, üniversitelerde görev yapan idari personelin haklarının iyileştirilmesi için kamuoyu ve ilgili paydaşlar nezdinde destek arayışı hız kazandı. Eğitim-Bir-Sen, üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemlerine çözüm getirilmesi adına kararlılıkla mücadele edeceğini vurguladı.

Can, raporun sonuç bölümünde, “Eğitim çalışanlarıyla omuz omuza vererek aşamayacağımız engel, çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Tek mesele, hakkın son hududuna varıncaya kadar mücadeleyi hakkıyla vermektir” ifadeleriyle, idari personelin haklarının savunulması için gereken mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Haber: Cemil MERMERTAŞ

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.