""

Haziran seçimlerinde hangi parti ne kadar oy almıştı « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 05:45

Haziran seçimlerinde hangi parti ne kadar oy almıştı

Haziran seçimlerinde hangi parti ne kadar oy almıştı
Son Güncelleme :

09 Ocak 2019 - 16:11

Gündem malum seçim. Partilerin, Belediye Başkan adaylarıyla birlikte sürdürdüğü seçim çalışmalarını takip etmeye devam ediyor…

Bundan dolayı, biz seçmenlerin şu günlerde siyasi olarak geleni, gideni, arayanı, soranı, kısacası misafiri eksik olmaz…

Dolayısıyla günün hemen her saatinde; caddede, sokakta veya sürekli olarak takıldığımız bir mekanda şu günlerde otururken ya da gittiğimiz de Belediye başkanı adaylarını partililerle birlikte görmek mümkündür.  

* * * *

Bu çalışmalar bir bakıma iyi oluyor… Şöyle ki, siyasileri her aklımıza düştüğünde bulmak mümkün olmadığı için görüşme ve konuşma fırsatı olmaktadır.

Dolayısıyla hepimizin de çok iyi bildiği gibi bu çalışmaların adaylar açısından tek sebebi bir fazla oy alıp, partisinin oyunu artırmak, yarışı önde bitirmektir…

* * * *

O zaman önce hangi parti, 24 Haziran seçim sonuçlarına göre, kent merkezinde ne kadar oy almış bir kez daha hatırlamakta yarar var…
Ak Parti: 23 055,

MHP: 14 427,

CHP: 5 142,

İYİ parti: 3 643,

Saadet Partisi: 631,

31 Marta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Belediye başkanlığını hangi parti ve adayı kazanır bu konuda şimdiden kesin bir şey söyleyemeyiz ama sanırım bu rakamlar merak edilen sonuçlar bakımından hepimiz için küçükte olsa birer ip ucu olacaktır.

* * * *

Dolayısıyla Partiler arası şu sıralarda ittifak görüşmeleri sürmektedir… Bir tarafta Ak Parti ile MHP arasında belli yerlerde ittifak sağlanmış olmasına karşın CHP’nin İyi parti ve Saadet Partisi ile görüşmeleri devam etmektedir.

Yozgat’ta ittifak konusunda Ak Parti ile MHP arasında böyle bir çalışma olmadığını biliyoruz. Fakat CHP’nin İyi parti ve Saadet Partisi ile kent merkezi dahil bazı ilçelerde görüşmelerin sürdüğü siyasi kulislerden yansıyan bilgiler arasında yer bulmaktadır.

Tabi bir de Bağımsız aday Bekir Korkmaz ve Demokrat Parti adayı Abdullah Doğan’ın bu yarışta olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu adaylarında kendine göre seçim çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

 

  • Yerel seçimlerde sandık ve davamıza teşkilatlar olarak sahip çıkacaklarını yaptığı açıklama ile belirten İl Başkanı!
  • Fırsat buldukça gençlerle bir araya gelerek, yaptığı sohbetler de gençlere önemli konularda faydalı bilgiler anlatan din görevlisi!
  • Seçim çalışmalarına sağlık sorunları nedeniyle kısa ara verdikten sonra tekrar sahaya inerek, seçmenle buluşan Aday!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.