""

RTÜK bu diziyi takip etmiyor?.. « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 05:35

RTÜK bu diziyi takip etmiyor?..

RTÜK bu diziyi takip etmiyor?..
Son Güncelleme :

22 Kasım 2019 - 7:00

Televizyon kanallarında bazı diziler var ki; “yok artık, bu kadar da olmaz” dedirtiyor, insanlara…

İç İşleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’da geçenler de bir açıklama da bulundu, deyim yerindeyse isim vermeden RTÜK’e gerekli mesajı verdi, aslında…

Mesela;  Her pazartesi akşamı yayınlanan “Çukur” adlı diziyi izleyenleriniz var mı bilmem ama kesinlikle RTÜK bu diziyi takip etmiyor?..

* * * *
Neden mi?..
Gelin anlatayım…

İstanbul’un göbeğinde bir mahallede; uyuşturucu imalatı, silah kaçakçılığı, haraç ve fuhuş
kol geziyor…
Kadınlar, evlerinden alınıp, fuhuşa sürükleniyor, erkekler eli silahlı ve siyah tişörtlü gençler tarafından
işkenceye tabi tutuluyor…
Sözde mafya babasının adamları, Çukur’un cadde ve sokaklarında kamyonetle asayiş sağlıyor…
İnsanlar korku içinde…

* * * *
Dizinin yeni sezonu, “Bu ülkede devlet yok” dedirtiyor adeta…
Bırakın İstanbul’u, Türkiye’nin en ücra köşesinde kuş uçmaz, kervan geçmez tabir edilen yalnızlıkların yaşandığı yerlerde bile  böyle bir mafya yapılanması ya da benzeri bir düzen olamaz!..

Ancak sokakta zaman zaman dikkati çeken, özellikle gençler arasında böyle dizilere karşı bir özenti söz konusu… Yozgat’ta bazen cadde ve sokakta da, gençlerin böyle dizilerden kaynaklı yaklaşım tarzları ailelere korku saldığını görmekteyiz…
RTÜK, devlete olan inancı ve güveni sarsıcı bir algı oluşturulmasına da göz yummamalı ve asla izin vermemelidir…
Devletin böylesine aciz gösterilmesi, milleti üzer; gayrimeşru iş yapanları ve hainleri sevindirir…

* * * *
Dolayısı ile giderek, sorun olmaya başlayan ve toplumda farklı şekilde algı oluşturan konu üzerine geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dizi ile ilgili açıklamalarını görünce, şaşırdım kaldım…
Soylu şöyle demişti:
“Her kurumun kendi adına üretmesi gereken tedbirler, atması gereken adımlar söz konusudur. Lanet bir dizi var ‘Çukur‘ diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de ‘Adana Sıfır Bir’ diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum üniversite hocaları ne işe yarıyor? diye.”

* * * *
İçişleri Bakanı Soylu, üniversite hocalarından önce RTÜK’e “Bunca cinayet, bombalama ve soygun var, dizide bir tek polis yok. Bu ülkede kanunsuzların egemen gösterilmesine izin vermeyin” diye uyarıda bulunması gerekmez miydi?..
Soylu gibi güçlü bir karakterin bu duruma “hayretle bakıyorum” demesi, benim için de hayret verici doğrusu…

 

  • Çiftçilere daha iyi hizmet sunmak amacıyla kuruma aldığı araçlarla hizmetin kalitesini yükselttiği gözlemlenen Oda Başkanı!
  • Malul sayılmayan Gazilerle ilgili hazırladığı raporu Plan ve Bütçe komisyonunda gündeme getiren Milletvekili!
  • Açılış töreni öncesinde programa katılan hemşehrilerine Yozgat’ın yöresel yemeği olan Arabaşı ikramında bulunan Dernek Yönetimi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.