""

Şu iki konuyu bir kez daha yazma gereği duydum « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 23:03

Şu iki konuyu bir kez daha yazma gereği duydum

Şu iki konuyu bir kez daha yazma gereği duydum
Son Güncelleme :

09 Nisan 2020 - 17:37

Yazacağım her iki konunun da Yozgat için birbirinden önemli olduğunu öncelikle ifade edeyim…

Birinci konu Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde Araştırma ve Uygulama Hastanesine bağlı olarak, açılmasını daha önce de gündeme getirdiğim “Diş Hekimliği Fakültesi” meselesidir.

Bu konuyu tekrar gündeme getirmemin nedeni ise, sözüne ve bilgisine güvendiğim ve inandığım bir hemşerimiz geçtiğimiz günler de beni telefon ile arayarak, şöyle dedi; “Aldığım bilgilere göre Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde Ürgüp’e Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı YÖK’ten çıkmış, çalışmalar başlatıldığını öğrendim. Yozgat’ın da daha önceden talebi oldu. Sayın Cumhurbaşkanı söz verdi. Yozgat’a Diş Hekimliği Fakültesi kurulması için, henüz bir gelişme olmadı”

* * * *

Yıl :21.11.2018

Bu tarihte kaleme aldığım yazımın başlığı aynen şöyle; Araştırma Hastanesi eski binası Diş hekimliği fakültesi olsa güzel olmaz mı?

Dönemin Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile bu konuda yaptığımız sohbette, bu konuda gerekli çalışmaların başlatıldığı, YÖK ile görüşmelerin yapıldığı ve gerekli kararların alınarak, bir üst makamlara bildirildiği belirtilmişti.

Bu konu Yozgat Bozok Üniversitesinden Diş Hekimliği Fakültesi kurulma yazısı 16.10.2018 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderildiğini biliyorum…

* * * *

Yıl : 25.02.2019

Bu tarihte Yozgat’ı ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitingi konuşmasında; son 17 yılda Yozgat’a 12 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, eğitim alanında Yozgat’ta 2 bin 323 yeni derslik inşa ettiklerini, 20 bin öğrencisi ve 875 akademik personeli olan Yozgat Bozok Üniversitesini şehre kazandırdıklarını, üniversiteye eski tıp fakültesi binasında faaliyet gösterecek Diş Hekimliği Fakültesini kazandıracaklarını söylediği daha dün gibi hatırlıyorum.

* * * *

Gelelim ikinci konumuza; Bu konu da Yozgat’ın yıllardır sık sık gündemine geldi, ancak şuan yaşadığımız korona virüs gibi benzer öncelik arz eden bir takım meseleler yüzünden sürekli ötelendi, durdu…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitingi konuşmasında; söz verdiği konulardan birisi de Yozgat’a kurulması planlanan Acemi Er Eğitim Alayı idi.

Bu konuda daha sonra MHP Milletvekili Sayın Ethem Sedef ve CHP Milletvekili Sayın Ali Keven Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdiler…

Yetkililer, bu yazıyı okuduktan sonra yine şöyle diyeceklerdir. “Bizim bu konularda çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa süre de çalışmaları tamamlayıp, Yozgat’a verilen sözler yerine getirilecektir.”

İyi, güzel ama Yozgat halen bu çalışmaların bitmesini beklerken,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde Ürgüp’e Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı YÖK’ten çıkmış, buna ne demeli?

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.