""

Anadolu Sağlık Sen 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 05:21

Anadolu Sağlık Sen 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı

Anadolu Sağlık Sen İstanbul 1. Nolu Şube 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Kadıköy’deki sendika şube binasında yapılan toplantıya Genel Başkan Necip Taşkın ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Demirel katılırken, genel kurul toplantısı çok sayıda üye ve delegenin katılımıyla gerçekleşti.

Anadolu Sağlık Sen 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı
Son Güncelleme :

28 Haziran 2022 - 16:38

Anadolu Sağlık Sen İstanbul 1. Nolu Şube 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı.
Kadıköy’deki sendika şube binasında yapılan toplantıya Genel Başkan Necip Taşkın ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Demirel katılırken, genel kurul toplantısı çok sayıda üye ve delegenin katılımıyla gerçekleşti.
Şube Başkanı Salim Kar’ın katılımcıları selamlamasıyla başlayan açılışta, Anadolu Sağlık Sen’in İstanbul’da büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekilerek, bir kurumda yetkiyi aldıklarını, Avrupa yakasında ise şube kurma çalışmalarının devam ettiği mesajını verdi.
Salim Kar, şunları söyledi: “Üyelerimizin işyeri ve mesleki sorunlarında yanında olduk. Mobbing ve baskılara boyun eğmedik. Bu konuda Genel Merkez ve şube olarak hassas olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İstanbul’da üyelerimize yapılan mobbing ve baskılara karşı davalar açtık. Görevini kötüye kullanan, suiistimal eden kamu görevlileri hakkında İstanbul Valiliğine, İl Sağlık Müdürlüğüne ve kurum Baştabipliklerine yazılar yazdık ve soruşturma açılmasını sağladık. Sağlık çalışanlarının özlük, mali ve mesleki konularla ilgili sorunlarına dikkat çekmek amacıyla kurumların önünde basın açıklamaları yaptık. Ayrıca özel gün ve haftalarda üyelerimizi yalnız bırakmadık, onların yanında yer aldık. Bundan sonra da aynı kararlı tutumumuzla gerek şube temsilcilerimiz, gerek il ve ilçe temsilcilerimiz ve işyeri temsilcilerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın’da, delegeleri selamlayarak,“İstanbul gibi metropol şehirde yaşamanın zorluğunu biliyoruz. Özellikle sağlık çalışanlarımız için yaşam şartlarının zorluğu ortadadır. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın verdiği yaşam mücadelesinde her türlü zorluğu yenebilmeleri adına önümüzdeki günlerde bir dizi çalışmalar içinde olacağız. Bunlardan birkaçı; kira desteği ve özel hizmet tazminatının günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi için talepte bulunacağız. Diğer önemli bir husus da; ulaşımın ücretsiz olmasıdır. Pandeminin başladığı tarihlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz ve yazışmalarımız olmuştu. Aynı şekilde talebimizi yineleyeceğiz ve sağlık çalışanlarına ulaşımda süresiz olarak ücretsiz yararlanma hakkı verilmesi için görüşmeler yapacağız.
Anadolu Sağlık Sen olarak bugüne kadar hiçbir siyasi ideolojinin yanında yer almadık, siyasetin arka bahçesi olmadık. Düşüncelerimizi, taleplerimizi ve beklentilerimizi bu nedenle cesurca ifade edebiliyoruz. Hiçbir arkadaşımızı yalnız bırakmadık. İşyeri ve mesleki problemlerinin çözümünde daima yanlarında yer aldık. Bundan sonra da asla yalnız bırakmayacağız. Zira biz büyük bir aileyiz. Ailemizin hiçbir üyesinin zarar görmesine de asla izin vermeyeceğiz.
Emin olunuz ki İstanbul’da daha da büyüyeceğiz. Güçlü bir sendika olarak üyelerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bu nedenle siz değerli yol arkadaşlarımızın birebir çalışma yapmalarını istirham ediyorum. Ne kadar güçlü olursak sesimiz de o kadar gür çıkacaktır.”ifadelerini kullandı.
Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.