""

Aslan: Atatürk’ü saygı, minnet ve şükranla anıyoruz « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 21:02

Aslan: Atatürk’ü saygı, minnet ve şükranla anıyoruz

Diyanet Vakıf Sen Yozgat İl Başkanı Harun Aslan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Aslan: Atatürk’ü saygı,  minnet ve şükranla anıyoruz
Son Güncelleme :

09 Kasım 2023 - 18:43

Aslan, Atatürk’ü 85. ölüm yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla yâd ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş savaşımızda gösterdiği üstün askerî liderlik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ortaya koyduğu cesareti, feraseti ve siyasi dehâsıyla dünya tarihine damgasını vuran ender devlet adamlarından birisi olarak milletimizin gönlünde hususi yerini almıştır ve orada ebediyyen varolmaya devam edecektir. Mücadelesiyle aynı zamanda tüm dünyaya da örnek olmuştur. Çünkü O Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir derken, Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet etmiş ve bu emaneti bırakırken Milletinin azmine, cesaretine, inancına ve kararlılığına güvenmiştir.
Türk Milleti de o eşsiz insanı unutmadığını ilke ve inkılâplarına bağlılık göstererek, dün Milli Mücadele’de ortaya koyduğu ruhla bugün yıkıcı, bölücü unsurlar karşısında Cumhuriyet’e ve Milli İrade’ye sahip çıkarak tüm dünyaya ilan etmiştir. Ne mutlu ki bugün O’nun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığımız ilham ile Türkiye’mizi dünya durdukça barış, huzur ve refah içerisinde yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”
Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.