""

Bektaş: Futbolun sevilmesinde amatör futbolun önemi büyüktür « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:19

Bektaş: Futbolun sevilmesinde amatör futbolun önemi büyüktür

Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Türk futbolunun sevilmesinde amatör futbolun öneminin büyük olduğunu söyledi.

Bektaş: Futbolun sevilmesinde amatör futbolun önemi büyüktür
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2022 - 14:08

Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Türk futbolunun sevilmesinde amatör futbolun öneminin büyük olduğunu söyledi.

Başkan Hakan Bektaş, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından, TFF Yönetim Kurulunun onayına sunulan 2022-2023 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar kitapçığının TFF Yönetim Kurulunun toplantısında onaylanarak kabul edildiğini söyledi.

Başkan  Bektaş, Kitapçık 08 Ağustos 2022 Pazartesi itibariyle TFF web sitesinde yayınlanmaya başladığını belirterek, “2022-2023 Sezonunda uygulanacak esaslar ile ilgili yapılan kitapçık çalışmasının yönetim kurulunca onaylanması nedeniyle başta TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi ve TASKK Genel Başkanımız Ali Düşmez olmak üzere TFF yönetim kurulu üyelerine ve kitapçığın hazırlanmasında emeği geçen bütün büyüklerimize  teşekkür ederim.Yeni sezonun tüm kulüplerimize, sporcularımıza ve spor paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dilerim. 2022-2023 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar kitapçığında bu sezon uygulanacak esaslar ile ilgili kısaca bilgi verecek olursak`2021-2022 Sezonunda ülkemizin 81 ilinde düzenlenen amatör futbol müsabakalarında 314.785 amatör futbolcumuz ve 12.377 takımımız müsabakalarda karşı karşıya gelecek.”dedi.

Başkan Bektaş, şöyle devam etti: “2022-2023 Sezonunda pandemi şartlarının uygunluğuna göre U11, U12, U13, U14,U15,U16,U17,U18 ve Büyükler kategorilerinde liglerimiz oynatılacaktır.

Tertip Komitelerince tanzim edilen lig statüleri ilgili kümenin ligleri başlamadan önce onaya gönderilecek ve Federasyonca onaylanmasını takiben takımlara, futbol il temsilciliklerince yazılı olarak tebliğ edilecektir. Lig statüsü onaylanmayan müsabakalar kesinlikle başlatılmayacak ve İl Hakem Kurulu bu maçlara hakem ataması yapmayacaktır. 1. ve 2. Amatör liglerin oluşturulması ve bu liglerdeki takım sayıları, Amatör İşler Kurulu’nun görüşü alındıktan sonra tespit edilecektir.(Gruplardaki takım sayılarının en fazla 14 takım olarak belirlenmesine dikkat edilecektir). Vize-referans (Lige katılma) bedelini Türkiye Futbol Federasyonu’na yatırmayan takımlar kesinlikle lig fikstürüne dahil edilmeyerek, lisans işlemleri yapılmayacaktır.
BAL’a katılan kulüpler illerinde düzenlenen en az 2 (iki) altyapı kategorisine katılmak zorundadır. Büyük bir gönüllüler ordusuyla yürüttüğümüz amatör futbol organizasyonuna katkıda bulunan  Türkiye Futbol Federasyonu , Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, TFFHGD, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği,  Futbol İl Temsilcilikleri, İl Tertip, İl Hakem ve İl Disiplin Kurullarına, Spor Kulüplerimizin yöneticilerine, Federasyonumuzun Merkez Hakem Kurulu, Tahkim Kurulu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu ve Hukuk Müşavirliğimize, Türkiye Futbol Federasyonu çalışanlarına, Spor Genel Müdürlüğümüze ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimize katkıları için teşekkür ederiz. Ayrıca, bu müsabakaların oynatılmasında büyük katkıları olan güvenlik güçlerine ve sağlık personellerine teşekkür ederiz.” Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.