""

Vali Özkan: Başarıya ancak çok çalışarak ulaşabiliriz « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 21:28

Vali Özkan: Başarıya ancak çok çalışarak ulaşabiliriz

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kamu ve özel sektörde hizmet etmek için yoğun bir çaba harcanması gerektiğini belirterek, çalışarak başarıya ulaşılabileceğini söyledi.

Vali Özkan: Başarıya ancak çok çalışarak ulaşabiliriz
Son Güncelleme :

16 Nisan 2024 - 17:26

Vali Mehmet Ali Özkan, gazetemize yaptığı açıklamada; Yozgat’ın konumu itibariyle önemli bir noktada ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek hayata geçireceklerini vurguladı.
Yozgat’ta göreve başlamasıyla birlikte ilçeleri ziyaret ederek analizini yapan Vali Özkan, “Tarım ve hayvancılık açısından Yozgat önemli bir konuma sahip. Bunun yanı sıra Turizm açısından da Kazankaya Kanyonu, Tarihi Roma Hamamı, Kerkenes Harabileri, gibi pek çok önemli zenginliklerimiz bulunmaktadır. Organize sanayimizde canlılık gözlemledim. Tabi yeni nitelikli fabrikaların yeni yatırımların olması için de bizler hep birlikte çalışmalar yürüteceğiz.”dedi.
“DOĞRU EKONOMİK BİR MODEL UYGULAYACAĞIZ”
Yozgat’ın konumu itibariyle ana kollarının tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayan Vali Özkan, buna yönelik doğru ekonomik bir model uygulayacaklarını belirtti.
Özkan, tarımda maliyetlerin düşürülmesi ve sulama sistemlerinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, hayvancılıkta da benzer adımların atılacağını dile getirdi. Ayrıca, tarım ve hayvancılığın organize sanayi bölgelerindeki fabrikalarla işbirliği içinde geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalara nitelikli iş gücü yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Vali Özkan, iş ahlakı olan ve işi bilen insanların yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu noktada mesleki eğitimin önemine değindi.
Turizm açısından da Yozgat’ın büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Özkan, Kazankaya, Sarıkaya, Aydıncık gibi bölgelerdeki turistik değerlerin daha iyi tanıtılması gerektiğini ifade etti. Turizm alanlarının birbirine bağlanması ve turizm güzergahlarının oluşturulmasıyla Yozgat’ın turizm potansiyelinin artacağını dile getirdi.
Vali Özkan, göçün başlıca sebeplerinin ekonomi ve eğitim olduğunu belirterek, çocuklara daha iyi eğitim imkanları sunmanın önemine değindi. Hızlı tren, havalimanı, sağlık, üniversite ve diğer alanlarda da düşüncelerini ifade eden Vali Özkan, şehrin kalkınması ve gelişmesi için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti./Ferhat ÖZER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.