""

Demirer: İşsizlik ve tarımın çökmesi göçü artırdı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:22

Demirer: İşsizlik ve tarımın çökmesi göçü artırdı

 İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Taner Demirer, işsizliğin ve tarımın çökmesinin Yozgat’ta göçü artırdığını söyledi.

Demirer: İşsizlik ve tarımın çökmesi göçü artırdı
Son Güncelleme :

23 Nisan 2022 - 17:39

İYİ Partili Prof.Dr.Taner Demirer, Çamlık Otelde düzenlediği iftar yemeğinde ilçe teşkilatları ve partilileri ile bir araya geldi.
Prof. Dr. Demirer, iftar öncesi yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajı vererek Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Taner Demirer, konuşmasına Genel başkanları Meral Akşener’in selamını ileterek başladı.


Demirer, “Ülkemiz önemli bir dönemeç aşamasında gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Hem coğrafi konumuz hem de etrafımızdaki savaşlar karışıklıklar ülkemizi haliyle etkiliyor.
Türkiye’de hepimiz büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İşsizlik yüzde 20’lere çıktığı, enflasyonun yüzde 60-70’lere çıktığı bir dönemdeyiz. Gerçektende son bir yıl içerisinde yüzde 125, yüzde 50’nin oranında zam geldi. İnsanlarımız elektrik ve doğalgazını ödeyemez duruma geldiler. Büyük bir ekonomik kriz içerisindeyiz. Ülkemize maalesef yabancı yatırım gelmiyor. Şuan itibariyle hazinede eksi 50 Milyar dolar negatif paramız var. Asgari ücretlimiz ve emeklimiz ciddi sıkıntı içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.”dedi.
TARIMDA CİDDİ SIKINTILAR VAR
Tarımda da ciddi sıkıntıların olduğunu vurgulayan Demirer, “Girdi maliyetlerin artması tarımda üretimi durma noktasına getirdi. Türkiye arpa, buğday ve samanı ithal eder hale geldi. Önümüzdeki yakın dönem içerisinde bir seçim olacak ve bu seçim ülkemiz açısından kader seçimimizdir. Bakın Genel Başkanımız 81 vilayeti ilçeleri gezdi ve bu gezmesi Türk siyasetine yeni bir söylem, yol ve yöntemi değiştirdi. Vatandaşlarımızın sorunları yerinde gördü ve bu sorunları dile getirdi. Daha önce kendi kendine yeten 7 tarım ülkesinden biri iken bugün her şeyi ithal eder hale geldik. Yozgat’ta ve ülkemizde tarım çöktüğü ve işsizlik artığı için Yozgat’ımız göç veren illerin başında geliyor. Cesurlar ve İyiler hareketi olarak, sağlıktan ekonomiye, tarımdan, sanayiye ülkemizi kalkındıracak projeleri Allah’ın izniyle Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde ülkemizde hayata geçireceğiz. Bu vesile ile bugün bu iftar yemeğimizde bir arada olmaktan dolayı çok mutlu oldum.”diye konuştu. Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.