""

Kermes sona erdi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:44

Kermes sona erdi

Sorgun Müftülüğü tarafından Sorgun Şakir Efendi Meydanında düzenlenen kermes, sona erdi.

Kermes sona erdi
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 10:55

Sorgun Müftülüğü tarafından Sorgun Şakir Efendi Meydanında düzenlenen kermes, sona erdi.
Yapılan kermese vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten İlçe Müftüsü Mustafa Kayış; ”Sorgun’da üç yatılı hafızlık Kur’an Kursumuz bulunmakta ve 250’ye yakın öğrencimiz ücretsiz eğitim almaktadır. Bu kurslarımızın bütün masrafları Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile vatandaşlarımızdan topladığımız yardımlarla karşılanmaktadır. 8 adet 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursumuz bulunmaktadır ve buralarda da bu sene 800 yavrumuza eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu 4-6 Yaş Grubu kurslarımızın masraflarının da yüzde 25’ini Türkiye Diyanet Vakfı Sorgun Şubesi aracılığı ile vatandaşlarımızın yardımlarıyla İlçe Müftülüğümüz karşılıyor. Yine bu Kur’an Kurslarımızın gıda, ısınma gibi temel ihtiyaçları yanı sıra bazı tadilat ve tamirat işleri için vatandaşlarımızdan yardım toplamak zorunda kalıyoruz.
Bu saydığım ihtiyaçlarımız için görevli arkadaşlarımızla neler yapabileceğimizi düşündük ve Şakir Efendi Meydanında Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen İnşaat firmalarının yer aldığı fuarda biz de Sorgun Müftülüğü olarak kermes için katılma kararı aldık. Vatandaşlarımız da sağolsunlar gerek kermesin hazırlanma aşamasında olsun gerekse de alış-veriş konusunda olsun bizlere destek vermeye devam ediyorlar.
Buradan sizlerin aracılığı ile tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı 7 ağustos pazar günü sona eren kermeste bizlerden yardımlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza ve hizmet eden İmam Hatiplerimize, Müezzin Kayyımlarımıza, Kur’an Kursu hocalarıma ve Müftülüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi. Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.