""

Köylerdeki 300 öğrenci ebru sanatı ile tanıştı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:41

Köylerdeki 300 öğrenci ebru sanatı ile tanıştı

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 5 köy okulunda eğitim gören 300 öğrenci, ebru sanatı ile buluştu.

Köylerdeki 300 öğrenci  ebru sanatı ile tanıştı
Son Güncelleme :

26 Kasım 2021 - 18:08

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 5 köy okulunda eğitim gören 300 öğrenci, ebru sanatı ile buluştu.
Yozgat’ta unutulmaya yüz tutmuş ebru sanatını gelecek nesillere aktarmak için köy okullarında eğitim gören öğrenciler ebru sanatı tanıtıldı.
Sorgun İlçesi Faraşlı İlkokulunda, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Talip İlbaş tarafından öğrencilere ebru eğitimi verildi. Hayatlarında ilk kez ebru sanatı ile tanışan öğrenciler, usta öğretici İlbaş ile ebru yapmanın heyecanını yaşadılar. Ebru sanatının tüm inceliklerini öğrenen öğrenciler, keyifli geçen etkinlikte, seçtikleri renkler ve su üzerine oluşturdukları desenlerle kağıda hayallerini yansıttı.
İlk defa ebru yaptığını söyleyen Faraşlı İlkokulu öğrencileri, “İlk defa ebru sanatını gördüm. Ebru sanatını izlemesi kadar yapılması da bizi mutlu etti. Bu sanatı çok sevdik ve ilerleyen zamanlarda da yapmaya devam edeceğiz. Bu bizim kültürümüz, kültürümüzü öğreniyoruz burada. Ebru sanatı çok hoşumuza gitti, severek yaptık” ifadelerini kullandı.
Köydeki çocukları ebru sanatı ile buluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öcal da, “Halk eğitim merkezinin açmış olduğu kurslar sayesinde şu ana kadar köylerimiz de 300 öğrenciye ulaşarak ebru sanatı öğrettik. Amacımız köydeki öğrencilerimize ebru sanatını öğretmek ve tanıtımını yapmak. Ebru sanatı geleneksel bir sanat, biz bunu çocuklarımıza öğretmek için köylere çıktık, hedefimiz bu yıl içerisinde 500 öğrenciye ebru sanatını öğretmek.” Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.