""

Ulusal işitme tarama programı güncelleme eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:38

Ulusal işitme tarama programı güncelleme eğitimi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal İşitme Tarama Programı güncelleme eğitimi düzenlendi.

Ulusal işitme tarama programı güncelleme eğitimi
Son Güncelleme :

23 Ocak 2022 - 13:00

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal İşitme Tarama Programı güncelleme eğitimi düzenlendi.
Sağlık Müdürlüğü birim sorumlusu Uzman Filiz Kabayel ve Ebe Zeliha Şener tarafından katılımcılara uygulamalı pratik eğitimler verildi.
Yozgat İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Ülkemizde yenidoğan ve çocukluk çağında da sık görülen işitme kaybının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal İşitme Tarama Programı (UİTP) yürütülmektedir. Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında, doğum yapılan tüm hastanelerde yenidoğan bebeklere, Okul Çağı İşitme Taraması Programı kapsamında ise kamu/özel ilköğretim 1. sınıfa giden öğrencilere işitme taraması yapılmaktadır. Bakanlığımız Çocuk Ergen Daire başkanlığınca 17-19 Ocak 2022 tarihleri arasında Müdürlüğümüz Salonunda Yozgat birim sorumlusu, Uzman Filiz Kabayel program sorumlusu Ebe Zeliha Şener’in katılımları ile doğum gerçekleştirilen merkez ilçe ve ilçe hastaneleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, işitme tarama merkezleri bünyesinde görev yapan ve daha önce eğitim almış sahada taramada görev alan personellere yönelik Online eğitim verilmiş olup, İl Sağlık Müdürlüğümüz Ulusal İşitme Tarama sorumluları Filiz Kabayel ve Zeliha Şener tarafından uygulamalı pratik eğitim verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Alpaslan Demir

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.