""

Varsın Buğday Pazarımız Olmasın Şemsiyeli Sokağımız Var Ya! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:19

Varsın Buğday Pazarımız Olmasın Şemsiyeli Sokağımız Var Ya!

Varsın Buğday Pazarımız Olmasın Şemsiyeli Sokağımız Var Ya!
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 18:20

Yozgat ilinin ekonomik özelliği nedir dendiğinde tarım ve hayvancılık akla gelir. Merkez ilçemize bağlı 96 köyde buğday, arpa, bakliyat ürünleri ekilir. Yozgat’ın kuzeyindeki Kabaktepe mıntıkasında ve yüksek yayla köylerinde de koyun yetiştiriciliği mevcuttur. 1980 öncesi gibi olmasa da küçükbaş hayvancılık gene de vardır.

Peki bu 96 köyde üretilen tahıl ve bakliyatı pazarlayacağımız bir tahıl pazarımız var mıdır? Peki hayvan pazarımız var mıdır? Maalesef yoktur.

Daha önce bir tahıl pazarımız vardı. Sanki koca şehirde bina yapılacak başka arsa yokmuş gibi var olan bu tahıl pazarımız bina yapılmak üzere belediye tarafından satıldı. Bu yanlışı yapan tabii ki öncelikle o dönemin Belediye Başkanıdır. Ama sessiz kalarak bu yanlışa ortak olan o dönemin Ticaret Odası Başkanının, Ziraat Odası Başkanının ve TİCARET BORSASI BAŞKANININ hiç mi suçu yoktur? Bence bu kurum başkanları aynı zamanda Yozgat esnafının iş azlığının da sorumlularıdır.

Evet, son 20 yılda dile kolay 300.000 kişi göç veren ilimizde bir tahıl pazarı, bir hayvan pazarı yok ama ucuz siyaset bolca var.

Yazımın başlığını “Varsın Buğday Pazarımız Olmasın. Şemsiyeli Sokağımız Var Ya!” koymuştum. Özür dilerim unutmuşum, bir de 300 m2.lik Cumhuriyet Alanını kuş bakışı gören Ticaret Borsası idare binamız var.

Eski bir zahireci olarak söylemek durumundayım:

Bu eksikliğin giderilmesi şarttır.

Şu an itibariyle Yozgat’ın üreten köylüsü, Sungurlu’ya, Yerköy’e, Alaca’ya, Sorgun’a, Boğazlıyan’a, Sarıkaya’ya gitmektedir. İş olmamasından dolayı siftahsız dükkân kapatan il esnafımız bu gerçeği biliyor mu?

Hatırlarsınız bir zamanlar Yozgatlı hemşerilerimiz “Jandarma Alay Komutanlığı niye Yozgat’tan Manisa’ya nakledildi” diye taa Ankara’ya kadar yürümüştü. O gün, o yürüme eylemine bizzat katılan veya katılamayıp da destek veren tüm hemşerilerimin gözlerinden öpüyor ve onları ayakta alkışlıyorum.

Düşündüm de keşke o hemşerilerimiz şimdi de, Ankara uzak olur, Saat Kulesinden yıkılan Buğday Pazarına kadar yürüseler de “Tahıl Pazarımızı Geri İstiyoruz” deseler nasıl olur?

Bence çok da güzel olur, ilimize büyük bir iyilik yapılmış olur.

Kim bilir belki bir gün, bir bakarsınız ki…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.