""

Yıldırım: Yozgat’ın kaybedecek zamanı yoktur « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 10:25

Yıldırım: Yozgat’ın kaybedecek zamanı yoktur

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Yozgat Belediye Başkan Adayı Mesut Yıldırım, seçimler ile ilgili olarak uzun bir süreden beri sahada, halkın içinde olduğunu belirterek, Yozgat’ın kaybedecek zamanı yoktur.”dedi.

Yıldırım: Yozgat’ın kaybedecek zamanı yoktur
Son Güncelleme :

26 Mart 2024 - 15:59

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Yozgat Belediye Başkan Adayı Mesut Yıldırım, seçimler ile ilgili olarak uzun bir süreden beri sahada, halkın içinde olduğunu belirterek, Yozgat’ın kaybedecek zamanı yoktur.”dedi.

Yozgat’ta katıldığı bir wep tv’de Yozgat gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Mesut Yıldırım,“Seçimlere çok az bir süre kaldı. Sürekli sahadayız ve vatandaşlarımızla iç içeyiz. Büyük bir teveccüh görüyoruz. Vatandaşlarımız ‘Artık bizi kurtarın bu iktidardan, kurtarın bu yönetimden’ diyorlar. Gezdiğimiz her yerde kolumuza girip bize ‘Geçmişte Ali Babacan’ın yaptığı güzel nimetlerden faydalandırın. Yozgat’ta bir değişime hep beraber el atalım.’ şeklinde isteklerini iletiyorlar. Önümüzde bir yerel seçim var. Saha çalışmalarımızda Yozgat hemşerilerimize belediyenin çalışmalarını sorduğumuzda, ne yaptılar diye sorduğumuzda Yozgat’ın eski tas eski hamam olduğunu anlıyoruz. Yani yüz yıllık bir cumhuriyet dönemi ile birlikte özellikle son yirmi yılda Yozgat’ın iktidara en çok desteği verdiği halde Yozgat’ın iktidardan karşılığını alamadığını duyuyoruz. Kendileri de bunu dile getiriyorlar zaten. Halkımız, özellikle çok iyi bürokratlar, bakanlar, milletvekilleri çıkardığımız halde bu kişilerin Yozgat’a yeteri kadar katkısı olmadığı kanısında.”dedi.

“KAMUOYUNA BUNUN HESABINI VERECEKSİNİZ”

Belediye Başkan Adayı Mesut Yıldırım, Yozgat Belediyesi tarafından kısa bir süre önce gerçekleştirilen ve kamuoyunda da büyük tepki ile karşılanan arsa satış ihalesi hakkında da şunları söyledi;

“Öncelikle, Yozgat’ta siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yok. Yani Yozgat’ta gördüğüm hava çok iç açıcı değil. Belediyenin kısa bir süre önce seçim arifesinde yaptığı ve altı adet arsanın satışı ile ilgili kamuoyunda hoş karşılanmayan bir ihale var. Ben 31 Mart akşamı belediye başkanı olarak seçilirsem bunların hesabını soracağım. DEVA Partisi olarak bunların hepsinin araştırılmasını sağlayacağız. Yani öyle kimseden korktuğumuz, çekindiğimiz yok. Ben bugün mevcut belediye başkanını da istifaya davet ediyorum. Bunlar susarak, birçok soruya cevap vermeyerek üstü örtülecek durumlar değil. Geçmişte bunların örneği var, en ufak yolsuzlukta bile ağır cezada yargılanan belediye başkanları oldu. Yani bunu örtbas ederek, bunun üstünü kapatarak olmaz. Çıkacaksınız basına, kamuoyuna bunun hesabını ve cevabını vereceksiniz.  Az önce söylediğim gibi; Yozgat’ta siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yok. Son birkaç gündür sosyal medya ortamlarında ‘Oylarınızı bizlere verin, mevcut başkana verin’ diye videolar dolaşıyor. Bu Yozgatlıyı aşağılamaktır. Yozgatlıya ‘Biz sizin oyunuzu, sizin reyinizi parayla satın alırız’ demek anlamına geliyor. Yozgatlı bu oyuna gelmeyecektir. Ben Yozgatlı hemşerilerime güveniyorum. Yozgatlı bu oyunu sandıkta bozacaktır inşallah.”

“YOZGAT’IN EN BÜYÜK SORUNU BELEDİYE BORCUDUR”

Yozgat’ın en büyük sorununun Yozgat Belediyesi’nin borç durumu olduğunu ifade eden Yıldırım,  Yozgat Belediyesi’nin geçtiğimiz 3 yılda toplam 33 adet arsa sattığını, buna rağmen 2,5 Milyar TL borcu olduğunu ve bu borcun internetten de öğrenilebileceğini vurguladı.  Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti;

“Bugün Yozgat Belediyesi’nin 2,5 milyar borcu var. Yani vatandaşın, halkın anlayacağı şekliyle eski paraya göre tam 2 bin 500 tane bir trilyon. Yeni paraya göre 2 bin 500 tane bir milyon yapıyor. Onun için özellikle belediyenin şifalık bir durumu var. Şimdi Yozgat’ta 2021 yılında sanırım mevcut başkan 27 adet arsa satışı yapmış. 27 adet. Geçtiğimiz günlerde de 6 adet arsa satışı yapıldı. Belediyenin de iki buçuk milyar lira borcu var. Şimdi Yozgatlı vatandaşlarımız sahada bana soruyor “Ya başkan bu 2,5 milyara nereden ulaştın?” Bu çok büyük bir meblağ. Şimdi herkesin cebinde telefonu, evinde bilgisayarı var. Açsınlar Google’a, arama motoruna “Yozgat Belediyesi’nin borcu ne kadardır” yazsınlar, o rakamı görecekler. Yozgat’ta taş taş üstüne konmamış. Bir çivi çakılmamış. Etrafımızdaki Kayseri sanayisi bugün dünyaya üretim yapıyor. Çorum dünyaya sanayi üretimi yapıyor. Keza Kırşehir’i, Tokat’ı bizden daha gelişmiş. 18. yüzyılın sonlarında Yozgat Bozok sancağı iken oralar ufak birer beldeydi. Bunun da sebebi nedir? İşte oradaki bürokratlar, oradaki belediye başkanları oradan çıkan bakanlar memleketlerine çalışmış. Bizim Yozgat’ımızın bürokratları, belediye başkanları, bakanları, vekilleri kusura bakmayın sadece koltuk sevdasına düşmüşler. Ama Yozgat’a baktığımda, Yozgatlı hemşerilerim özellikle son 25 yıldır iktidara çok büyük bir destek veriyor.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Rizeli. Rize’den hükümet yüzde 70 oy alıyor, bizim Yozgat’ımızdan yüzde 76-77 oy alıyor. E o zaman ne diyorlar? Yozgat’a demek ki bir hizmet yapmamıza gerek yok. Yozgat’taki vekil, Yozgat’taki bakan, Yozgat’taki belediye başkanı bir hizmet istese bile oy oranlarına bakıyorlar. Benim memleketim Yozgat zaten 76’sı oyunu hükümete vermiş. Rize 70 verirken Yozgat 76 veriyorsa demek ki her şeyden gidişattan memnun. Memnun olduğu için de Yozgat’a da daha başka bizim bir şey yapmamıza gerek yok. O yüzden Yozgat Belediyesi’nin şifalık bir durumu var. Ben eğer olur da 31 Mart akşamı belediye başkanı seçilirsem, devletimizin müfettişlerini belediyeye getireceğim. Son beş yıl değil son yirmi beş yılın defterlerini tek tek döktüreceğim. Varsa iyi yapılan bir şey, amenna. Tebrik edeceğim. Ama yanlışlar varsa, büyük bir branda yapıp Yozgat Belediyesi’ne asacağım ve Yozgatlıya durumu anlatacağım. Artık Yozgat’ın kaybedecek vakti,  ıskalayacak lüksü yok.” ifadelerini kullandı. Haber: Yusuf BAĞCI

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.