""

Yozgat, ev sahipliği yapacak « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:21

Yozgat, ev sahipliği yapacak

Haziran ayı sonu ve Temmuz ayı başında gerçekleştirilmesi planlanan Dünya Rafting Şampiyonasına Yozgat ev sahipliği yapacak.

Yozgat, ev sahipliği yapacak
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2022 - 18:04

Haziran ayı sonu ve Temmuz ayı başında gerçekleştirilmesi planlanan Dünya Rafting Şampiyonasına Yozgat ev sahipliği yapacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın destekleri ile Türkiye Rafting Federasyonu ve Çekerek Belediyesince ilçeye kazandırılan, inşasında sona gelinen yapay rafting parkuru, Dünya Şampiyonası için hazırlanıyor. 2 bin 500 metre turizm parkuru, 700 metre sportif parkur, bungalov evler, yürüme yolları, bisiklet yolları, trekking alanları ile proje tamamlanmasının ardından dünya ve ülke genelinde birçok sporcuya ve sporsevere ev sahipliği yapacak.
2022 yılının Mart ayında ise yapay parkur alanına ilk suyun bırakılması ile birlikte Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Çekerek Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel ve Belediye Başkanı Eyyüp Çakır ile birlikte rafting parkurunu test etmişlerdi.
Çekerek ilçesinde yaşayan vatandaşlarda, şampiyonanın ilçelerinde gerçekleştirilecek olmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.
Vatandaşlar, “İç Anadolu Bölgesinde ilk ve tek olan bir rafting parkuru ilçemize yapıldı. Bu organizasyonun yerli ve yabancı turist açısından ilçemize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Avrupa standartlarına göre yapılmış bir tesis. İçinde bungalov evlerin sosyal faaliyetlerin olduğu güzel bir tesis oldu. Nasip olursa haziran ayı sonu ve temmuz ayı başlarında da dünya şampiyonası düzenlenecek. O aylarda bu organizasyonların, inşallah ilçemizin yerel halkına ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İlçe halkı olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.