""

“Yozgatlı Yozgat’a DEVA olacak” « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 10:03

“Yozgatlı Yozgat’a DEVA olacak”

Deva Partisi Yozgat Belediye Başkan Adayı Mesut Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat mitingi hakkında açıklamalar yaptı.

“Yozgatlı Yozgat’a DEVA olacak”
Son Güncelleme :

27 Mart 2024 - 15:34

Deva Partisi Yozgat Belediye Başkan Adayı Mesut Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat mitingi hakkında açıklamalar yaptı.

Yıldırım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz üzere dün Yozgat’ta Sayın Cumhurbaşkanımız bir miting yaptı. Yaptığı mitingde 22 yıl sonra tam da 22 yıl sonra bir itirafta bulundu. Acı ama gerçek, bu bir itiraf.

Ne dedi?

“Yıllarca ihmal edilen kaderine terk edilen Yozgat’ımızı hak ettiği yerlere gelmesi için daha çok çalışacağız.” dedi. “22 yıldır kaderine terk ettiğimiz Yozgat’ımız için daha çok çalışacağız” dedi.  Şimdi Yozgat Belediyesi’ni 22 yıldır Cumhur İttifakı bileşenleri yönetmiyor mu? Şimdi bakıyorum. Aday arkadaşlar birçok vaatte bulunuyor. Ya soruyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız dün hiçbir vaatte bulunmazken, Yozgat’a şunu yapacağız, bunu yapacağız diyemezken, demezken, gerçeği 22 yıl sonra görmüşken, aday arkadaşlar sizin Cumhurbaşkanı’ndan daha mı çok yetkiniz var? Sizin Cumhurbaşkanı’ndan eliniz daha mı güçlü? Kaleminiz tuttuğunuz, attığınız imza daha mı güçlü? Değil. Kandırmayın. Yozgatlı hemşehrilerimi kandırmayın artık. Artık Yozgatlı hemşehrilerimin duygularıyla oynamayın. Lütfen yapmayın bunu. Gidiyorsunuz birçok yerde sahada birçok proje açıklıyorsunuz. Yapamayacaksınız.

Bundan birkaç gün önce Yozgat’ta yerel bir gazetenin televizyonunda bir programa katıldım ve programda açıkladım tek tek. Şimdi tekrar diyorum. Yozgat Belediyesi’nin tam tamına 2,5 milyar borcu var. Seçimden sonra bu borç daha da artacak. Çünkü Yozgat Belediyesi şu anda yaptığı seçime yönelik bütün yardımları, bütün broşür seçim tanıtımı için giydirdiği arabalar, bindirdiği otobüsler, mazotu, gideri, şunu bunu kumanyalar orada kurduğu Ramazan çadırı giden hepsini belediye bütçesinden yapıyor.

Yani Yozgat’ta ödeyecek bu parayı. Bugüne kadar 25 yıldır Ali gitti Veli geldi. Ama hep Cumhur İttifakı bileşenleriydi Yozgat’a hiçbir faydaları olmadı.

Hemşerilerim bu adayların hiçbirinden Yozgat’a fayda yok. Görün artık eminim bir dostluğunuz vardır, arkadaşlığınız vardır, akrabalığınız vardır. Ama ne diyor? Emaneti işi bilene verin? Emaneti emanetçiye verin. Emanete sahip çıkana verin. Lütfen artık yeter Yozgat’ın geri kaldığı. Evlatlarımızı düşünelim. Çocuklarımızı düşünelim. Kendimizi düşünelim. Yozgat’ımızı düşünelim. 25 yıldır koltuğa oturup hiçbir iş yapmadan sadece duygularını nefislerini körelten bu başkanlardan artık yolumuzu ayıralım. Yozgat’ımız kalkınsın. Yozgat’ımızda iş sahası yok. Gelen memur durmuyor. Hastane yapıldı, şehir hastanesiyle dün övündü Sayın Cumhurbaşkanımız. Doğru, ilk şehir hastanesi Yozgat’a yapıldı. Ama içinde doktor yok. Kuyruklar var. Belli bir saatten sonra Yozgat’ta Şehir Hastanesine gittiğimiz zaman dönüş çok zor. Dolmuş yok, otobüs yok, ulaşım yok. Yozgat bitmiş. Yozgat’a deva olacak yine sizlersiniz hemşerilerim. Yozgat’ı yine küllerinden doğuracak olan sizlersiniz.

Seçim sonrası ekonomik anlamda Yozgat’ımızı ve Türkiye’mizi hakikaten zor günler bekliyor. Üzülerek söylüyorum ki ama böyle. Matematik şaşmaz. Kalkıp da sahada şu projeyi yapacağım, şu köprüyü yapacağım, teleferik yapacağım, yol yapacağım. Bırakın bunları. İnanmayın. Rakiplerim sizi kandırıyor. Eğer ki hakikaten bir şey yapacak olsalardı buna emin olun. Yozgat’a iyi bir şey yapılacak olsaydı dün sayın Cumhurbaşkanımız bunu bağrına aça aça gere gere sizlere anlatırdı. Yapamayacaklar. Onun için Cumhurbaşkanımızın elinden yetkisinden hiçbir adayın yetkisi daha güçlü değil. O yüzden sizleri kandırıyorlar. Kanmayın lütfen. Yozgat kimsenin gündeminde yok. İktidarıyla muhalefetiyle. Kimsenin Yozgat’ı düşündüğü yok.

Dün sayın Cumhurbaşkanımız ne dedi? Geldi Yozgat’a. Ankara ve İstanbul için o istedi. Akıllarında varsa yoksa Ankara ve İstanbul. Yozgat’ı düşünen yok. Yozgat sadece ulusal kanalların hava durumu raporlarında geçiyor. Bunun dışında Yozgat’ın ismini bilen yok. Bilinmiş olsaydı Yozgat’ın üzerine düşünmüş olsaydı geçen gün televizyon programında anlattığım yolsuzluklar, arsa satışları 2,5 milyar borç. Bunlar için birileri bir adım atardı.  Hakimlerimiz, savcılarımız bir adım atardı. Çünkü Yozgat’ı kimsenin gördüğü yok. Televizyon kanallarında çıkmıyor Yozgat.

Kıymetli Yozgat’lı dediğim gibi seçime çok kısa bir süre kaldı. Elinizi vicdanınıza koyun lütfen. Artık Yozgat kazansın. Analarımız, bacılarımız dedelerimiz, amcalarımız, kardeşlerimiz kazansın. Artık Yozgatlı kazansın. Ben görüyorum ya. İş bulmak için belediye başkanlarına gidip yalvaran insanımız var. Dün sahada birçok kişi bakanların başbakana haber ulaştırmaya çalışan, not ulaştırmaya çalışan. Ya bırakın patron sizsiniz. Hemşerilerin patron sizsiniz.  Bırakın onlar size yalvarsın. Artık sandığa giderken bu Cumhur İttifakı bileşenlerine öyle bir tokat vurun ki artık onlar size yalvarsınlar. Siz onlara yalvarmayın. Çünkü Yozgat’ta iş yapan bir belediye başkanı gelmedi bugüne kadar. Gelmiş olsa Yozgat bugün böyle olmazdı. 2,5 milyar borç ne demek ya? Bir atam bombası koyun Yozgat’ın göbeğine. Yozgat’ı yıkın. Yeniden yapın. Bu para yeter de artar bile. 2,5 milyar. Bir de onun üstüne son beş yıl için söylüyorum. Otuz üç tane de arsa sattı şu anki başkan. Hodri meydan dedim. Açık oturum yapalım dedim. Yalan söylüyorsan gel canlı yayında konuşalım dedim çıt yok. Cumhur İttifakı bileşenlerinden çıt yok.  Şimdiki yönetimden de, 14 sene önceki yönetimden de Yozgat’a hiçbir fayda yok. Çünkü adamların derdi Yozgat değil. Varsa yoksa İstanbul, varsa yoksa Ankara.

31 Mart sabahı sizlerden rica ediyorum, artık bu Cumhur İttifakı bileşenlerine tokadı vurun. Yozgat kazansın. Yozgatlı kazansın. Bu kardeşiniz bu yiğit Yozgat Belediyesi’ne aday. Sizlerden istirham ediyorum artık inanmayalım. Bu yalanlara inanmayalım. Yozgat’a hak ettiği yerlere hep beraber hep beraber DEVA olalım. Yozgat’a yine Yozgatlı DEVA olacak. Yozgat’a Yozgatlı yine fayda sağlayacak. Âlem buysa DEVA sizsiniz hemşerilerim.” Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.