""

Sorgun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:00

Sorgun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı

Sorgun Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı
Son Güncelleme :

06 Ocak 2020 - 7:00

Dört maçlarına katılma şansım olduğu Sorgun Tekerelekli Sandalye Basketbol Takımımızı yürekten kutluyorum. Hatta helal olsun diyorum. Yozgat merkezde neden var neden yok derken bu işe gönül verenlerin Sorgun’da olduğunu gördüm. Yanlış anlaşılmasın sporla ilgili bir proje yapılmasını kastediyorum. Umarım merkez ve diğer ilçelerimizde de bu projelere el atan yürekli insanlarımız bir araya gelir.

Bugün kü asıl kahramanım Sorgun takımında olan Hacer. Bir kadın olması, iki Yozgat’ımızı temsil etmesi açısından benim için o an muhteşem birşeydi. İlk katıldığım maç sonrası hemen yanına gidip kendisini tebrik ettim. Sana ihtiyacımız var Yozgat’ta bir kadın olarak yılmadan burada olman benim için paha biçilmez dediğimde ellerimi tuttu. Ve diğer takımımız Adana’dan gelmişti ve orada da bir kadın arkadaşımız yer alıyordu. Kendisini de tebrik ettim. Bizler spordan uzak yaşarken, sizler bu yaşam mücadelesi içinde dört elle sarılmışsınız dedim, gülümsedi. O gülümsenin içine dünyaları sığdırdı da, bana o an salon çok dar geldiğini hissettim, duygulandım. Bu benim iç dünyamın başka bir boyutu…

Aslında onları sahada görmek beni öyle mutlu etti ki, eve başka bir huzurla geldim. Hayatta güzel şeyler hala devam ediyor ve bu yanıbaşımızda Sorgun’da oluyor. Onları desteklemek de bizlere düşüyor.

Arkamı dönüp salona baktığımda yok denecek kadar az seyirciyle maçta olmak beni üzüyor. Bu duruma el atmak istedim. Belediye Başkanımızın eşi Sayın Nagehan Köse Hanımefendi, Yozgat’ta kadın başkanların olduğu STK’ları biraraya getirdiği toplantıda bu konuyu dile getirdim.

Sonuç mu, final maçında Yozgat’tan Sorgun’a giden gönül dostları… Maçı kaybetmiş olsak da çok güzel bir dostluk maçı oldu. Düziçi takımıyla oynadığımız bu maçta taraftar yoktu. Dostluk vardı. Bizler hepsini desteklemeye gittik. Onlar herşeye rağmen, hayatta ayakta kalmaya çalışan dostlarımız. Maç sonunda hep birlikte fotoğraf karesinde olmak, maç sonunda iki takımın da biribirine sarılması görülmeye değerdi… Unutmayalım ki hepimiz engelli adayıyız ve herşeye rağmen sporla uğraşan dostlarımız Yozgat’ta yalnız bırakılmamalı. Sevgiler…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.