""

ABİDE İŞHANI VE BEKLENEN TEHLİKE! « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:22

ABİDE İŞHANI VE BEKLENEN TEHLİKE!

ABİDE İŞHANI VE BEKLENEN TEHLİKE!
Son Güncelleme :

07 Eylül 2017 - 9:29

Abide İşhanının yandığını gece öğrendim…

Peşpeşe gelen telefonlar…

Abide İşhanı cayır cayır yanıyor dediler.

Aynı gece bir de artçı deprem yaşadık, kaç kişi fark etmiştir bilemiyorum ama yangının çıktığı saatlerde birkaç kez sallandık…

Konunun detayına geçmeden önce evvela Abide İşhanı esnafı başta olmak üzere Yozgat halkına büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Bu olay er yada geç bir gün yaşanacaktı. Bu kadar sahipsiz ve sorumsuzluğun diz boyu seviyeye ulaştığı bir yerde gerek devlet tarafın gerek buradaki işyeri sahipleri tarafından caydırıcı olarak gerekli tedbirler yeteri kadar alınmazsa elbette sorun ya da sorunlar yaşanacaktır.

Abide İşhanında yaşanan olaydan dilerim gerekli ders çıkartılır, şimdiye kadar alınmayan tedbirler bundan sonra en ince detayına kadar alınır.

Yozgat’ta Abide İşhanı gibi daha çok yer var… Buralarda sahipsiz; yarın ya da bir başka gün buralarda da benzer olaylar yaşanabilir.

Mesela bir süre öncesine kadar Tol Çarşı Bölgesi de Abide İşhanı gibi aynı durumdaydı. Tol Çarşı pislik(lerden) temizlendi. Buradaki pislik(ler) zaten sahipsiz ve başıbozukluğun had safhaya ulaştığı Abide işhanına sıçrayınca işin boyutu değişti.

Halbuki daha evvelden Abide İşhanının giriş katında Polis noktası vardı. Bu bile bazı olayların çıkmasını önlüyordu.

Kentin en büyük işhanı olan, yüzlerce işyerinin ve konutların bulunduğu bit yer için yeni tedbirler almak gerekirken, Polis noktasının kaldırılmış olması ne kadar saçma ise, ilave olarak gerekli tedbirlerin alınmayışı da aynı şekilde saçmalıktan başka bir şey değildir.

Abide İşhanında yaşanan ve ucuz atlatılan bu olayı tek taraflı ya da bir noktaya bağlamak doğru olmaz. Burada yaşanan olayın bir değil, birden fazla sebepleri olduğunu kabul etmek gerekir.

Valilik, Belediye, Emniyet elbette burada üzerine düşen görevi yerine getirmekle mükelleftir. Ancak, yüzlerce konutun ve 500’e yakın işyerinin hizmet verdiği koskoca handa bir yönetimin olmaması ya da varsa bu yönetimin gerekli tedbiri almaması başlıbaşına sorundur.

Balicilerin, tinercilerin ve faili meçhul birçok olayların yaşandığı yer olmaktan artık burasını kurtarmak gerekiyor, bu konuda herkese görev düşmektedir. Uzaktan veya yakından burası hepimizi ilgilendirmektedir.

Sonuç olarak Abide İşhanında geçmişte de ciddi olaylar yaşandığını unutmamak gerekir. Bu anlamda başta Abide İşhanı olmak üzere şehir merkezinde ne kadar metruk yer varsa hepsinin ciddi şekilde elden geçmesi, buralarda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması artık şart olmuştur.

  • Partinin en üst düzey yönetimi tarafından takdir göreceğini düşünerek, yapmış olduğu bir işten dolayı başı ağrıyan Başkan!
  • Her bayram olduğu gibi bu bayramda da memleketinden uzak diyarlarda vatandaşın yardımına koşan Milli Sporcumuz!
  • Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için yapılacak toplantının önemini gittiği her yerde anlatan Yönetici!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.