""

Ak Parti’de Plan program zamanı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 06:20

Ak Parti’de Plan program zamanı

Ak Parti’de Plan program zamanı
Son Güncelleme :

14 Kasım 2017 - 7:00

AK Parti 2019 için kolları sıvadı, yol haritasını belirledi…

Adım adım hazırlık yapılıyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yeniden AK Parti’ye dönmesiyle başlayan süreç hızlı bir şekilde devam ediyor…

Şu andaki dönüşümün hızına AK Partililerin bile yetişmekte zorlandığını söylersek, yanlış bir tespit yapmış olmam.

* * * *

AK Partili yöneticiler ülkenin sisteminin değişmesi konusunda, bugüne kadar adım adım gelinen noktanın, bir anda tersine dönebileceğini de biliyor.

O nedenle AK Parti seçim gelmeden, kendini yenilemek ve dönüştürmek istiyor.

Yozgat’ta Gençlik Kolları seçimleri de İlçe seçimlerinden sonra başladı, hafta sonu Boğazlıyan ve Sarıkaya’da seçimler yapıldı.

* * * *

Sırada il kongreleri var, bununla ilgili çalışmaların da başladığını duyuyoruz…

Genel merkezin deyişine bakılırsa, Şubat 2018’e kadar il kongreleri bitirilmiş olacak, 2018 yılı içerisinde de büyük kongre yapılacak.

İşte tamda bu noktada AK Parti’nin son dönemdeki istifalar süreci anlam kazanıyor…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük kongreye kadar, Belediye başkanları ve teşkilatlardaki dönüşümü bitirmiş olacak.

* * * *

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceliği belediyeler…

Çünkü belediyelerdeki durumun doğrudan partinin geleceğini belirleyeceğini çok iyi biliyor… Belediyelerdeki başarı veya başarısızlık, AK Parti’nin doğrudan kaderini belirleyecek. Yozgat’ta en son seçimle, Sarıkaya haricindeki tüm belediyeler, AK Partiye geçti…  

* * * *

Anlayacağınız çıta bir daha ulaşılması zor bir yükseklikte… Bakalım bu sefer Yozgatlı kimlere güvenecek?..

Yerel yönetimleri kimlere teslim edecek… Yozgat’ı dolaştığımızda görüyoruz ki, AK Parti’nin işi bazı yerlerde merkezdeki yönetimler nedeniyle bazı yerlerde ise ilçe belediye yönetimleri nedeniyle çok zor.

Özellikle bazı yönetimlerin halktan çok kopuk olduğunu görüyoruz… Ve kendi başarısızlıklarını unutturmak adına, ‘Kötü dönemdeyiz, Merkez ile sıkıntımız var, Hükümetin önemli sorunları var, Ülke zor durumda…’ gibi söylemler geliştirmiş olmaları, AK Parti’nin kendini yaraladığı noktalar… Ve bu yaralar günden güne daha da derinleşiyor…

Yozgat’taki teşkilatların da yıpranmışlığı, yeni döneme halen geçilememiş olması, bu birbirine düşmüşlüğü daha da derinleştirecek!..

B.Ç.’not’u yarın “İYİ Parti”yi konuşacağız…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.