""

AKADEMİK YIL AÇILIŞI VE SÜMENALTINDA BEKLEYENLER! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:18

AKADEMİK YIL AÇILIŞI VE SÜMENALTINDA BEKLEYENLER!

AKADEMİK YIL AÇILIŞI VE SÜMENALTINDA BEKLEYENLER!
Son Güncelleme :

19 Eylül 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi, “Yozgat’ın umudu” deriz,

Bozok Üniversitesi, “eğitim, kültür” deriz,

Bozok Üniversitesi, “gelişme ve kalkınmanın anahtarı” deriz,

Bozok Üniversitesi, “Yozgat’ın olmazsa olmazı der” dururuz…

Ama bir derdi var mı sormayı akıl etmeyiz…

Bir İl’in gelişmesi, kalkınması, eğitim ve kültür gibi daha birçok yönden Üniversiteler tabiî ki önemli araçlardır.

Fakat bu araçlar sağlıklı yol almaz, sağlığında sıkıntı söz konusu olursa bir zaman sonra İl ile birlikte tepe takla olur.

Yeni eğitim yılı yine sancılı başladı…

YÖK ve Bakanlık mahreçli yapılan bir takım düzenlemeler sebebiyle Üniversiteler de ve eğitim kurumlarında ciddi sıkıntılar dikkatleri çekiyor.

Mesela adı sınavlı mıdır, sınavsız mıdır, her neyse yapılan bu düzenleme yüzünden Bozok Üniversitesinde bu yıl kontenjanlar dolmadı.

Rakamı net bilmiyorum ama Bozok Üniversitesinin bu yıl en az bin öğrenci kaybı var. Bu kayıp sadece Üniversite ile sınırlı kalmıyor, Yozgat’ı daha çok etkiliyor, özellikle ekonomiksel olarak etkilenen şehrin kayıpları katmerleşiyor.

Öğretim elemanları konusunda da sıkıntılar devam ediyor, yeni fakülteler, yeni bölümler açılacak ama öğretim elemanı sayısında beklenen sayıya ulaşılmış değil.

Kaliteli Öğretim elemanı konusundaki sıkıntılar halen devam ediyor. Çünkü Öğretim elemanı için başta lojman yok, daha önemlisi Öğretim elemanlarına verilen Üniversite geliştirme ödeneği verilmiyor. Böyle bir imkan sağlanmış olsa başka Üniversitelerden kaliteli birçok öğretim elemanı Yozgat’ta gelmeyi çok istiyor ama bir avantajı olmadığı için tercih etmiyor.

Bu konuda rektör Karacabey’in daha önce yaptığı bir açıklama var. Bakan Bozdağ ile yaptığı görüşme neticesinde gerekli düzenleme yapılarak, Yozgat’ta Öğretim elemanlarına geliştirme ödeneği verilecektir demişti.

Bu konu Öğretim elemanları ile yapılan toplantıda gündeme getirilmiş olup, öğretim elemanlarına müjde şeklinde bir açıklama olmuştu.

Belli ki; siyasetçilerin bu konudan bilgisi olmuş ancak, aradan çok zaman geçmesine rağmen bu sorun halen sümenaltında bekliyor demek ki.

Bozok Üniversitesi yeni eğitim öğretim dönemi akademik yıl açılışı bugün düzenlenen törenle yapılacak, bu konular muhtemel bugün de tekrar gündeme gelecek. Fakat bu sorunları çözecek olan yine siyasetçilerdir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.