""

Asbestli borular, kayıp-kaçak, sudan sebepler « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:25

Asbestli borular, kayıp-kaçak, sudan sebepler

Belediye Başkanı Celal Köse, 2,5 yıllık dönem değerlendirme toplantısını geçen hafta yapmıştı.

Asbestli borular, kayıp-kaçak, sudan sebepler
Son Güncelleme :

20 Eylül 2021 - 18:47

Belediye Başkanı Celal Köse, 2,5 yıllık dönem değerlendirme toplantısını geçen hafta yapmıştı.
Bu toplantının detayları bir gün sonra gazetelerde haber olarak verildi ama asıl detayın üzerinde yeteri kadar kafa yorulduğunu düşünmüyorum.
Şöyle ki;
Yozgat’ın alt yapısı sorunlu bir kent olduğu malum. Ancak şehre su teminini sağlayan şebeke borularının da kanserojen madde içeren Asbestli borular olması ve şebeke suyunun yıllardır bu borulardan geçirilerek veriliyor olması, geçmişte cevapsız kalan bugünde cevabı aranan “Vatandaşa reva mı?” sorusunun hatırlatılmasına neden oluşturdu.
Sorun o kadar büyük ki; adeta ateşten gömlek haline dönüşmüş, dokunmak ya da dokunmamak arasında kalındığı aşikardır.
Allah’tan ki; su rezervlerimiz yeterli miktarda olduğu için bu kadar sorunun arasında birde su kesintisi ile karşı karşıya değiliz.
Fakat su konusunun son derece önemli bir konu olduğunun altını kalın çizgiyle çizmek isterim. Çünkü Yozgat’ta 2004 yerel seçimleri öncesi su kesintileri yüzünden dönemin mevcut belediye başkanı, kazanabileceği seçimi kaybetmişti.
Bugün her ne kadar su kesintisi söz konusu olmasa da bugün kanserojen madde içeren Asbestli borulardan geçirilerek, vatandaşa satılan su son derece önemli olduğu için yukarıdaki hatırlatmayı yaptım.
“Kayıp” ya da “Kaçak” konularına çok takılmıyorum. Çünkü Asbestli borular değiştirildiğinde bu sorunun da ortadan kalkacağı kesindir.
Sorunu çözmek için bir maliyet hesaplaması mutlaka söz konusudur. Elbette bu işlerin bir maliyeti olacak. Ancak unutmayalım ki; karşımızda insan sağlığını yakından tehdit eden gerçek bir sorun vardır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.