""

BAŞKAN ARSLAN’IN MESAJLARI… « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:09

BAŞKAN ARSLAN’IN MESAJLARI…

BAŞKAN ARSLAN’IN MESAJLARI…
Son Güncelleme :

11 Haziran 2018 - 7:00

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ile zaman zaman bir araya geldiğimizde yaptığımız sohbetlerde verdiği mesajlar çok net ve önemlidir…

Bu mesajların büyük çoğunluğunda şehirde yeni düzenlemeler ve toplumun alışkanlıklarını değiştirmeyi amaçlarken, hedefte insanların yaşamını kolaylaştırmak var…

Fakat bu mesajlar verilirken, tek sıkıntı vatandaşların alışkanlıklarını biranda terk etmelerini istemektir, burada gözden kaçan ayrıntı ise, alışkanlıkların değişmesi zaman ve sabırla olur.

Bu ayrıntı gözden kaçınca sonra kim doğru kim yanlış, bu sefer başlıyor aslı astarı, yanı yönü olmayan eleştiri ve dedikodu…

Hadi buyur, basit şeyler sonra bir büyütülüyor ki, düzeltene aşk olsun…

* * * *

Bunun bana göre iki sebebi var, birinci sebep iş yapan, çalışan kişi ya da kurumda hata yapma oranı yüksek olmasından kaynaklıdır… İkinci sebep ise, insanların geçmişten gelen alışkanlıklarını değiştirmekle karşı karşıya bırakan işlerin ayrıntılı şekilde düşünülmeden yapılmasından kaynaklıdır.

Mesela Belediye Başkanı Kazım Arslan ile en son makamında yaptığımız sohbette aynı günlerde kaleme aldığım birkaç yazı hakkında konuştuk…

Maddeler halinde yazdıklarım:

1-Şehir Merkezinin hemen her tarafı dubalarla donatıldı, bunlar çok çirkin görüntü oluşturmaktadır. Yozgat’a yakışmıyor, bunların kaldırılmasını sağlayın.

2- Belediye ve Saat kulesi çevresinde meydana gelen trafik yoğunluğunun en önemli iki sebebi var, bir Saat kulesi çevresini ve yanındaki işhanı önündeki kaldırımları genişletmenizdir.

3- Saat kulesi çevresinde zaman zaman sola dönüşler kapatılıyor, istikrarsız bir uygulama tam yapılmalı, ya da vazgeçilmelidir.

4- Şehir merkezindeki yolları genişletmek yerine bölerek, daraltılıyor, bunlarında bir düzene konulması gerekiyor.

* * * *

Başkanın cevapları ve verdiği mesajlara bir göz atalım…

1- Şehir merkezinde bu kadar duba olmasından bende rahatsızım, başka çare yok, mesela Belediyenin yukarısındaki dubaları kaldırdığım zaman vatandaşın yolana dahi araç parkları yapılmaktadır.

2- Belediye önünden Saat kulesine inen yol ve kaldırımlar orantısız olduğu için kaldırım genişletmesi bu sebeple yaptık. Saat kulesi çevresini genişletme sebebimiz ise, dönüşlerde araçların uzunluk mesafesi kurtarmıyor.

3- Saat kulesi çevresindeki U dönüşlerini kapatmamızın sebebi ise, bu bölgede herkesin aynı yöne dönüşmek istemesinden kaynaklıdır. Buradaki yığılmaları önlemek maksadıyla yapılıyor.

4- Yol bölme ya da daraltma diye bir şey yapmıyoruz, yollarda kullanılmayan ya da düzensiz yapılan parkları önlemek için yapılan çalışmalardır bunlar.

Yazımın girişinde belirttiğim üzere Başkanın açık ve çok net. Anlaşılan şu ki; Şehir merkezindeki otopark inşaatı gibi bazı çalışmaların bitmesiyle sorunlar biraz daha eksilmiş olacak. Bunlarla birlikte Hal bölgesindeki düzenleme tamamlandığında buralarda da rahatlamalar olacaktır.

 

  • Seçim çalışmaları esnasında gittiği her yerde sevgi ve yoğun ilgi görürken, partisini tek başına sırtlayan Bayan Milletvekili Adayı!
  • Yaptıkları gereksiz bir takım çalışmalarla genel başkanlarının durumunda sıkıntı oluşturan Siyasi ekip!
  • Gittiği her yerde hem kendisine oy isteyen hem de Cumhurbaşkanına destek veren mesajlar veren MHP Adayı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.