""

Belediye Başkanı adayları Ekim ya da Kasım gibi belli olur « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:23

Belediye Başkanı adayları Ekim ya da Kasım gibi belli olur

Belediye Başkanı adayları Ekim ya da Kasım gibi belli olur
Son Güncelleme :

10 Eylül 2018 - 7:00

AK Parti, MHP ve CHP Genel Başkanlarının gerek grup toplantılarında gerekse çeşitli şekilde yaptığı açıklamalara baktığımızda kamuoyuna vermeye çalıştıkları mesajlardan bunu anlıyoruz…

Netice olarak bu konuşmalardan da anlaşılacağı üzere Türkiye yeni bir seçimin eşiğine geldi… En geç Mart ayında yerel yönetim seçimleri aksi bir durum söz konusu olmaz ise, mutlaka yapılacak.

Dolayısıyla Yozgat’ta hemen her gün siyasi haberler gördüğünüzde, “bu ne daha seçim gününe bir sürü zaman var, şimdiden seçimle yatıp seçimle kalkıyoruz” demeyin. Çünkü bu şekilde düşünmek doğru olmaz…

* * * *

Bugün Ankara başta olmak üzere hangi İl, İlçe, Belde ve Köye gitseniz seçim konuşulmaktadır… Köylerde Muhtarlık seçimleri için şimdiden stratejik birçok çalışma başlamış durumdadır.

Dolayısıyla bugün Yozgat başta olmak üzere ilçeler ve beldelerimizde seçimin birinci gündem maddesi olmak son derece doğaldır.

Yozgat ve İlçelere baktığımızda Belediye başkanı olmayı aklından geçiren henüz bir kimse yazılı basının karşısına çıkıp, “Ben Belediye Başkanı aday adayıyım” demiş değil. Fakat sosyal medya da hemen hergün bir değil birkaç isim aday adaylığını ilan etmiş olsa da, bu isimler yazılı basında yeteri kadar yer bulmuş değil.

* * * *

Kaldı ki, Sosyal medya isimleri geçen birçok isim halen çeşitli kurumlarda görev yapmaktadır. Daha önce de söylediğim gibi bu isimlerin çoğunluğu görevlerinden istifa dahi etme cesaretlerinin olduğunu zannetmiyorum.

Çünkü Belediye Başkanı aday adayı olmak kolay bir hadise değildir. Ciddi bir iştir, aday olacak kişinin bu konuda önemli bir alt yapı çalışması olması gerekir, plan ve projesi olmak durumundadır. Belediye Başkanı aday adayı olacak kişinin bulunduğu yer ile ilgili projesi olmalıdır.

* * * *

Bu konuda Parti teşkilatlarına ciddi görevler düşmektedir. İl ve Merkez İlçe teşkilatları şimdiden hem kendi içinde hem de rakip partilere karşı bir strateji mutlaka belirlemekle mükelleftir.

AK Partinin Yozgat’ta pozisyonu aşağı yukarı bellidir. Yerel seçimlerde olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa mevcut Başkan ile yola devam edebilir. Burada asıl olan MHP’nin, CHP’nin ve İYİ Partinin bir stratejisi olması gerektiğini düşünüyorum.

Mesela AK Parti Kazım Aslan ile yola devam ettiği takdirde MHP’nin ya da CHP’nin veya İYİ Partinin adayı kim olacak?

* * * *

Kaldı ki, adayların belirlenmesi dahi her şeyin bittiği anlamına gelmiyor, adayları belirlerken, nasıl bir kriter ortaya konacak, bunların hepsi birer soru işareti olarak karşımızda durmaktadır. Bu konuları da bundan sonra konuşmaya devam edeceğiz.

 

  • İmar barışından yararlanan vatandaşlara kurumsal olarak yapılacak işlemlerde destek olacaklarını anlatan Müdür!
  • Kış gelmeden ihtiyaç sahiplerinin beklentilerini kurum olarak yerine getirdiklerini belirten Yetkili!
  • Yaklaşmakta olan kış mevsimini hatırlatan, bu konuda vatandaşların nasıl tedbir almaları gerektiğini söyleyen Müdür!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.