""

Belediye Başkanı Celal Köse’ye Özel Anket « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 07:21

Belediye Başkanı Celal Köse’ye Özel Anket

Belediye Başkanı Celal Köse’ye Özel Anket
Son Güncelleme :

20 Ocak 2022 - 17:34

Yozgat’ta geçen hafta kamuoyunda ve sosyal medya mecraların en çok konuşulan ve tartışmaya açık olan konuların başında Ak Parti genel merkezi tarafından yaptırılan anket çalışması oldu.

Geçen haftaki bir yazımda bu konudan biraz bahsetmiştim. Aradan geçen zaman içinde sosyal medya üzerinden dönüşlere baktığımda üzerinde tekrar durmak hasıl oldu.

Sonuçta bir anket, büyütülecek, abartılacak bir şey söz konusu değil. Çünkü Partilerin zaman zaman bu tür çalışmalara geçmişte de başvurduklarını biliyoruz.

Ancak bu anketin sosyal medyada çok konuşulması ve yorumlara muhatap kalması sanıyorum sorular sorulardan kaynaklı olmasıdır.

Hatırlamak bakımından anketteki sorulara tekrar bir göz atalım:

-Belediye Başkanını tanıyor musunuz?

-Belediye Başkanının hizmetlerinden memnun musunuz?

-Belediye Başkanı lider karakterli birisi mi?

-Belediye Başkanı sorunları çözmekte kararlı birisi mi?

-Belediye Başkanı şehrin sorunlarını çözüyor mu?

-En son yerel seçimlerde hangi parti adayına oy verdiniz?

-Bu Pazar seçim olsa hangi partiye, adaya oy verirsiniz?

Sorulara baktığınızda özel olarak hazırlanmış bir anket çalışması olduğu açıkça görülmektedir.

Dolayısı ile anketin hedefindeki isim Belediye Başkanı Celal Köse’dir.

Peki, o zaman burada sorulması gereken soru şudur:

Ak Parti genel merkezi durup dururken, Belediye Başkanı Celal Köse’ye özel bir anket çalışması için neden bu kadar zahmete katlanmış olabilir?

Ak Parti genel merkezi yaptırmış olduğu bu anketle Yozgat’ı yakından takip ettiğini, şehirde yerel yönetimler tarafından işlerin yapılıp, yapılmadığını, vatandaşın Belediye Başkanından memnun olup olmadığını görmek istemiş olabilir.

Belediye Başkanı görev ve yetkileri dahilinde vatandaşa ve çalıştırdığı personellerine karşı adaletli davranıyor mu, haklıya hakkını teslim ediyor mu, bütçeyi doğru işlerde kullanıp kullanmadığını sorgulama ihtiyacı duymuş olabilir.

Burada bir örnek verecek olursak bugün eğitim öğretimde okullar yarıyıl tatiline giriyor, çocuklarımız alacakları karnelerde ne kadar başarılı olup olmadıklarını göreceklerdir.

Bu örnekte olduğu üzere Ak Parti genel merkezi de 2 buçuk yıl içinde yaptığı çalışmaların karşılığı Belediye Başkanı Celal Köse’ye bir karne hazırlarken, böyle bir anket çalışması yaptırmış olabilir diye düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.