""

Belediye başkanı ne yapar, neler yapabilir! « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 11:42

Belediye başkanı ne yapar, neler yapabilir!

Belediye başkanı ne yapar, neler yapabilir!
Son Güncelleme :

23 Şubat 2019 - 7:00

31 Martta yapılacak yerel seçimler de merkez başta olmak üzere İlçe ve Belde Belediye Başkanı adayı isimleri tek tek yazdım…

Bu seçimler ülke ve Yozgat adına son derece önemli olduğunu bir kez daha vurgularken, seçim sonuçları da bir kadar önem arz etmektedir. Dolayısıyla gittiğim, gördüğüm şehirlerdeki yerel yönetimlerin çalışmalarına baktığımızda şehre katkılarını gördüğümde Yozgat’ın yerel yönetim hizmetlerine daha çok ihtiyaç duyduğunu fark ettim…

Bu bağlamda Yozgat’ın yeni dönemde hükümetten daha güçlü destek alacak bir Başkan ve yönetimine ihtiyaç duyduğunu özellikle söylemek isterim…

* * * *

Arkasında Devlet ve Hükümet desteği olmayan bir yönetimin görev yaptığı Belediyelere baktığımızda şehirlerin aldığı hizmetlerin ne kadar yetersiz olduğu açıkça görülmektedir… Yozgat’ın daha güçlü ve ilçelerini, beldelerini besleyen, destek çıkan bir şehir olması için yeni dönemde yapması gerekenler bellidir…

Yozgat’ın ya da ilçelerin durumu ortada (!) Yozgat ve ilçelerde yaşayan istidam sağlayan, katma değer üreten insanların da durumu pek iç açıcı görünmemektedir. Dolayısıyla devlet ve hükümet desteği olmadan yerel yönetimlerin yapacağı çok fazla bir şey olmadığı gibi imkânlar nispetinde yapılan hizmetler de Yozgat insanını mutlu etmemektedir.

* * * *

Çünkü Yozgat’ta ya da ilçelerde yaşayan, imkanlar ölçüsünde bir şeyler yapmaya çalışan vatandaş, kimi zaman imkansızlık, kimi zaman yerel yönetimler, kimi zaman da bürokratik engeller sebebiyle yapmak istediğini yapamaz bir hale gelmiştir.

Demem o ki, Yozgat halkı 31 Mart seçimlerinde hem Yozgat’ın hem de kendi geleceğini belirlemek için sandık başına gidecektir… İl olarak gelişmenin, kalkınmanın, tüketimden ziyade üretim ekonomisine geçmenin yolu bu seçimlerle açılacaktır.

* * * *

Sohbetimizi şöyle sonlandıralım evvelsi gün Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay memleketi Yozgat’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu… Burada Ak Partinin seçim irtibat bürosunu törenle açtı… Burada yaptığı konuşmada hem ülke geneline yönelik hem de Yozgat özeline dair bir konuşma yaptı…

31 Mart yerel seçimlerin öneminden bahsederek, seçim sonuçlarının Türkiye’nin geleceği bakımından ne kadar önemli olduğunu ifade etti… Türkiye’nin daha da güçlenerek yoluna devam etmesi bakımından bu seçimlerin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Son bir not daha ekleyeyim… Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay himayelerinde Yozgat’ın ticarette ve ekonomide üreten bir şehir olması bakımından başlatılan güzel bir proje devam etmektedir. Yozgat bu benzer projelerle gelişmesini ve kalkınmasını sürdürmelidir.

  • Genç ve çocukların çoğunlukta yer aldığı toplantı da “Değerlerimiz özümüzdür” başlığı altında sohbet eden Din adamı!
  • Taşımalı eğitimde daha dikkatli olmak, emanet edilen çocukları sağlıklı şekilde taşımanın kurallarını denetleyen Ekip!
  • Yozgat’ın önemli değerleri olduğunu anlatan, bu değerleri ekonomiye katkı sunmak için seferber edeceklerini belirten Siyasetçi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.