""

BU SÖZÜM ADAY ADAYLARINA… « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 03:26

BU SÖZÜM ADAY ADAYLARINA…

BU SÖZÜM ADAY ADAYLARINA…
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2018 - 7:00

Milletvekili olabilmek için aday adaylık sıfatı üstlenen isimler mensubu olduğu partileri tarafından bir süre sonra resmen Milletvekili adayı olarak takdim edilecekler…

Bu durumda vakit varken birkaç soru ile devam edelim… Milletvekili aday adayı, aday olup seçilirsen ne yapacaksın mesela?

Genel Başkanın Yozgat’ın çevresindeki tüm illeri yatırım teşvik kuşağı haline getirip, senin vekâlet aldığın şehri bu kapsam dışında bırakırsa…

Kürsüye çıkıp, “Yanlış yapıyorsunuz” diyebilecek misin?

Yoksa…

Masanda süklüm püklüm oturup oylamada görüntülenmemek için köşe bucak kaçacak sonra da kente gelip “laf salatası mı yapacaksın?”

* * * * *

Kartvizitine Yozgat milletvekili yazdırıp, Yozgat’ın daha olduğu gibi ötelenmesine…

Yozgat’a gelecek hizmetlerin ikinci ve üçüncü plana atılması karşısında “Böyle olmuyor.

Yozgat’ın hakkını yedirmem!” diyebilecek misin?

Ya da en azından partinden istifa etmeyi göze alabilecek misin?

Yoksa…

Beni genel başkanım seçti. O ne derse haklıdır… O ne yaparsa kabulümdür, yeter ki koltuğuma, maaşıma ve kartvizitime eklediğim unvanıma dokunmasın mı?” diyeceksin?

* * * * *

Seçimlerde hiç olmayacak işleri seçim vaadi diye sıralayıp, bunların hiç birisi gerçekleştiremediğinde…

Dedim ama ben milletvekiliyim… Bakan olmadım ki?” diye… Yozgat insanını senden öncekiler gibi aldatıp, kandıracak mısın?

Yoksa…

Sözünü yerine getirmediğinin hesabını adam gibi verecek misin?

* * * * *

Ey vekil aday adayı…

Ağzını her açtığında hizmet için diyorsun… Bir adım daha öteye geçip, işin içine Allah rızası katıyorsun…

Kime hizmet olduğunu ise hiç açıklamıyorsun… Aday adayı olduğun partinin adayı seçilip, yürütmeyi aldığında bu unvanınla devletten iş alacak mısın?

Kendine bir ayrıcalık sağlanmasını, İhale paslanmasını, Kamu paylamasını, doğru konuş ‘Hizmet‘ diye Yozgat insanına yutturmaya kalmayacaksın değil mi?

***

Ey milletvekili aday adayı şimdiye kadar Yozgat’a ne katkın oldu, ne yaptın? Hangi taşın altına elini koydun ya da diğer taşın üzerine konulmasına el attın…

Hangi işinin içinde oldun, hangi sorunu için çözüm önerdin de, aynaya baktığında “Benden milletvekili aday adayı olur” dedin…

Bunu anlatır mısın?

***

Bitmedi, son soru da güzel hemşerilerime sorayım:

Onlar anlatmaz elbette ama senin elini sıkmaya, desteğine aday olduğunda oyuna talip olduğunda yukarıdakilerden ya da benzerlerinden en azından birini sor…

Sor ki… Kendini uyanık, seni uykuda sanmasın…

Sor ki… Oyunu isterken önünü ilikleyip, verdikten sonra selamını almazlık yapmasın!

 

  • Bu sefer Milletvekili listesinde isminin kesin olacağını yakın çevresi ile paylaşarak, nedenlerini izah ederek kendini yoran aday adayı!
  • Üniversitenin yıl sonu mezuniyet töreni etkinliğine katılarak, memleketinde sanatını icra etme fırsatı bulan genç sanatçı!
  • Milletvekili aday adayları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaparak, seçim sürecini faydalı şekilde tamamlamayı hesap eden İl Başkanı!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.