""

Bürokrasi ve Yozgat « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:11

Bürokrasi ve Yozgat

Bürokrasi ve Yozgat
Son Güncelleme :

16 Haziran 2022 - 16:59

Yozgat’ta genel kanaat olarak bilinen ancak yanlış anlaşılan bir algıdan bahsederek, başlayalım…

Kentin önünün tıkanmasında sebep olarak bürokrat, bürokrasi yaklaşımları bahane edilmektedir. Bunun en önemli sebepleri olarak merkezi hükümetler tarafından bütçeler yapılırken Yozgat’a gönderilen paraların harcamalarında bürokrasinin bir iş yaptırırken, yerli esnafı tercih etmek yerine yabancı esnafı tercih ederek, ihtiyaçların dışardan temin edildiği, paraların da yapılan işler karşılığında doğal olarak dışarıya aktarılması öne sürülmektedir.

Merkezi hükümetler tarafından Yozgat’a aktarılan paralar Yozgat’ta iç piyasada harcanmış, yerli esnaf faydalanmış olsa küçük yada orta ölçekteki esnafın hiçbir derdi, sıkıntı kalmaz. Bu düşünce elbette doğrudur.

Peki, Yozgat’ta genel olarak baktığımızda bu işler böyle mi, yapılmaktadır. Kamu kurumlarının yerli esnaflardan ihtiyaçlarını karşılayamadıkları zaman tercihlerini haklı olarak şehir dışından almak istemeleri doğal karşılanabilir, buna kimsenin diyecek ne bir sözü ne de bir itirazı söz konusu dahi olmaz/olamaz.

Ancak Yozgat’ta başta Bozok Üniversitesi olmak üzere ciddi bütçeleri olan ve harcama kalemleri bulunan kamu kurumlarına baktığımızda kurumun ihtiyacına binaen yapılan harcamalarda kullanılan bütçelerin önemli miktarları il dışından alımlara aktarılmaktadır.

Bu konular zaman zaman Yozgat gündeminde konuşulmuş, siyasetçilerle de paylaşıldığında yapılan müdahalelerden sonuç alınanlar olduğu gibi alınmayanlar da varlığını sürdürmektedir.

Sözü bürokrat ve bürokrasiden açtığımıza göre Yozgat’a yakın zamanda ataması yapılan Defterdar Yüksel Enoğlu’nu geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek, tanışma fırsatım oldu.

Yozgat’a bağlı Boğazlıyan ilçemizde daha önceden görev yapmaktan dolayı şehre yabancı olmadığını öğrendim. Yine Vergi Dairesi Müdürü olarak Yozgat’ta bir süredir görev yapan Gökhan Odabaşı Bey ile iki gün önce tanışmak, sohbet etmek kısmet oldu.

Sayın Enoğlu ve Sayın Odabaşı ile yaptığımız sohbetlerde fikir ve düşüncelerini dinlediğimde Yozgat’ın şanslı bir kent olduğunu gördüm.

Defterdarlık ve Vergi Dairesi Yozgat için önemli kurumların başında gelmektedir. Ekonominin bel kemiği mükelleflerin mutlaka yılda birden fazla gitmek durumunda kaldığı kurumlarımızdır.

Defterdar Yüksel Enoğlu ve Vergi Dairesi Müdürü Gökhan Odabaşı Bey kuruma pozitif bir hava katmış, personellerle uyum içerisinde mükellef memnuniyeti bir üst noktaya taşındığını gözlemledim.

Kurumun ihtiyaçlarını şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra artırmak suretiyle her türlü alımlarda Yozgat esnafını tercih ettiklerini öğrendiğimde Yozgat adına mutlu oldum. Son söz olarak öylesi doğru ve güzel yaklaşımın diğer kurumlarımız için de örnek alınmasını bekliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.