""

Cumhurbaşkanı sözünü verdi: Diş hekimliği Fakültesi ve Askeri Birlik « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 03:15

Cumhurbaşkanı sözünü verdi: Diş hekimliği Fakültesi ve Askeri Birlik

Cumhurbaşkanı sözünü verdi: Diş hekimliği Fakültesi ve Askeri Birlik
Son Güncelleme :

27 Şubat 2019 - 7:00

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ı 15’inci defa ziyaret etti…

Ak Partinin kuruluşundan bugüne tam tamına Yozgat’a 15 kez gelen Erdoğan, heybesine koyduğu hediyelerini Cumhuriyet Meydanını dolduran kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada açıkladı…

Sayın Erdoğan, nerde ne konuşulacağını ya da neyin konuşulmayacağını çok iyi bilen bir lider… Bu bakımdan meydanda toplanan kalabalığa önce 16 yıl içinde Yozgat’a yapılan hizmetlerden bahsetti… * * * *

Yozgat için çok önemli bir yatırım olan Yüksek Hızlı Tren çalışmaları ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara – Sivas arasında yapımı devam eden hızlı tren projesinin Yozgat Yerköy ayrımından Kayseri’ye bağlanacağını belirterek, “Ankara Sivas Yüksek Tiren Hattı aynı zamanda Yozgat’ın projesidir. Bu hat ile Yozgat- Sivas 1 saate, Yozgat-İstanbul 5 saat 15 dakikaya düşecek. Bu hattın inşası coğrafi zorluklar nedeniyle epey uzadı. İnşallah bu işin sonuna da geliyoruz” dedi.

Yeni yatırımlarla Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan 2 bin yıllık Roma hamamının turizme kazandırılacağını kaydeden Erdoğan, “Yozgat’ın pek çok ilçesinde termal suyumuz var. Yapılan tesisler ile turizm alt yapısı giderek değişiyor. Sorgun, Sarıkaya, Yerköy, Boğazlayan ve Sarayken’ten sonra Akdağmadeni’ni de termal turizm kapsamına alıyoruz. Sarıkaya’daki 2 bin yıllık Roma hamamı olan Basilica termal hamamını için çok önemli görkemli bir proje hazırlıyoruz. Burası UNESCO dünya mirası geçici listesine de dahil edildiğini” hatırlattı.

* * * *  

Erdoğan, Yozgat’a 5 baraj, 3 gölet inşa ettiklerini belirterek, 10 baraj ve 5 gölet daha inşa edeceklerini söyledi. Sorgun’un içme suyu sorununu da ilk etapta Sarıhamzalı-Bahadın Barajı, asıl olarak da Yenice Barajı ile çözeceklerini dile getiren Erdoğan, tamamlandığında 11 bin dekar araziyi sulayacak Sarıhamzalı-Bahadın Barajı’nın yapımını yarıladıklarını belirtti.

Son 17 yılda sulama tesisleriyle Yozgat’ta 199 bin dekar zirai araziyi suyla buluşturduklarını kaydeden Erdoğan, inşaatı devam eden sulama tesisleriyle 28 bin dekardan fazla araziyi daha sulamaya açacaklarını, 80 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayan Uzunlu Barajı sulamasını da modern borulu şebekeye dönüştüreceklerini ifade etti.

* * * *

Erdoğan, Yozgatlı çiftçimize 1,6 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Yozgat’ta bir Teknopark, iki organize sanayi bölgesi kurduk. Havalimanımızın yanı başındaki yeni organize sanayi bölgemiz, inşallah şehrimiz için yeni bir gelişme kapısı olacak. Hayvancılık bu bölgenin en önemli uğraşı ve geçim vasıtasıdır. Yozgat’taki et ve süt kurumumuzu süt tozu kulesi yatırımıyla daha da genişletiyoruz. Bununla ilgili yatırım yakında başlıyor dedi.

Konuşmasının son bölümünde iki müjde verdi ama önce Yozgat’a yerel de genel olarak yapılan tüm hizmetlerin altında Ak Partinin olduğunu belirterek, ilk Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde bir Diş Hekimliği Fakültesi kuruyoruz. Araştırma Hastanesi eski binası bunun için düzenlenerek, hizmete sunulacak. Ayrıca çalışmalarını sürdürdüğümüz yeni kurulacak Askeri Eğitim Birliğinin ilkinin Yozgat’a kurulacağını söyledi.

 

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yozgat’a gelişinde karşılama protokolüne dahil edilmeyen Başkan adayı!
  • Başkan seçildiği takdirde ilçesine yapacağı büyün projeleri bir kitapçıkta yayımlayarak, vatandaşa sunan Başkan adayı!
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yozgat’a gelişinde karşılama protokolünden son anda çıkartılan Bürokrat!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.