""

DAHA İYİ OLABİLİRDİ! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:40

DAHA İYİ OLABİLİRDİ!

DAHA İYİ OLABİLİRDİ!
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat insanı asıl layık olduğu hizmetlerle şimdiye kadar donatılmadığı için verilenle ya da yapılanla idare etti…

Buna da şükür” ya “hiç olmasaydı” veya “yapmayabilirlerdi” gibi davranışlarla daha çok karşı karşıya kalındığı için yapılanın iyi ya da kötü olduğu sorgulama fırsatı olmadı. Zira şimdiye kadar yaşadıklarına karşı sessiz kalmayı tercih etti. Bu durum bundan sonra değişir mi, bilemem ama vatandaşa sunulan kalitesiz hizmetin bir kimseye faydası olmayacağı muhakkaktır.

* * * *

Musluktan yıllarca akmayan su ile terbiye edilen Yozgat insanı, musluktan akan suya şükretti, “sağlıklı mı, değil mi” veya “bu su içilebilir mi, kullanmak doğru mu, değil mi” hiç düşünmedi.

Sonra yıllarca yazın toz, kışın çamur yollara mahkûm edilen Yozgat insanı, “kilitli parke taş yol” veya “asfalt yol” bulduğu ile yetindi. “Yapılan yollar kaliteli mi, kalitesiz mi, iyi mi, kötü mü, sağlıklı mı, sağlıksız mı” sorgulamaktan kaçındı, çekindi, “ya hiç yapmazlarsa diye düşündü” korkularını içine akıttı.

* * * *

Kaldırım konusu” Lise caddesinin her belediye başkanı döneminde sökülüp, yenilendiğini tecrübe eden Yozgat insanı, “renkli kaldırım taşlarına basarak orasını, burasını kırmaya mahkûm edildi” Belki bir daha sökerler korkusuyla “düşüp, sakat kalmayı dahi göze aldı” susmayı tercih etti.

Bunları düşünmeyin, kafanızı karıştırmak ya da birilerini hedef tahtasına koymak için söylemiyorum… Dünde böyle oldu, daha önceki dönemlerde de böyle durumlarla karşı karşıya kaldık, tecrübemize diyecek yok elbet ama “Ne kadar yanlış, doğru olmayan, sağlıksız, güven vermeyen ne kadar iş varsa Yozgat insanı bunlara mahkum edildi” bunu anlatmaya çalışıyorum.

* * * *

Hafızalarınızı çok fazla zorlamaya gerek yok, daha birkaç hafta önce Yozgat’a ilk kar yağdığı günü hatırlayın, parmak yüksekliğinde dahi olmayan kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntı adeta çileye dönüştü.

Şehir merkezinde trafik kilitlendi, maddi hasarlı kazaların önü alınamaz oldu. “Su meselesine ne demeli” iddiaya göre bir ya da birkaç görevli personelin ihmalliği yüzünden 15 gün boyunca 85, 90 bin insan bulanık su içmek ya da kullanmaya mahkûm edildi.

* * * *

Son bir hatırlatmada bulunarak, konuyu bitireceğim Şehir Hastanesi güzergâhına yapılan yeni yolu biliyorsunuz, bu yol çalışması aylarca Yozgat gündeminden düşmedi. Tamamlandığında her şey daha güzel olacağı anlatıldı, fakat ortaya çıkan yola bakıldığında kıvrım kıvrım bir yol oldu, toplum olarak eskiden yapılan virajlı yolları hiç beğenmedik ama bu yol bütün yollara tuz-biber oldu.

Şehir hastanesi yolunda son durum böyle iken, Araştırma ve Uygulama Hastanesi yolu çok iyi (!) gerek hastane önü gerekse hastane bahçesi içler acısı bir durumda olduğunu hatırlatmakta fayda vardır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.