""

Emeklinin Promosyon Çilesi! « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:34

Emeklinin Promosyon Çilesi!

Emeklinin Promosyon Çilesi!
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2022 - 17:07

Özel bankaların emekli maaşlarıyla ilgili promosyon rekabeti, vatandaşa yansıyor ama ortaya çıkan görüntüler ve saatlerce çekilen eziyetin yansıması hiç hoş değil!..

Piyasaların durumun bağlı olarak her türlü tüketim maddesinin fiyatının 3-5 kat artması toplumda alım gücünün düşmesine sebep oldu. Bu durumdan en çok etkilenen kesimlerin başında sabit gelirliler ve emekliler gelmektedir.

Bu yüzden maaşını bir bankadan diğerine taşıyan emekliye verilen promosyon bankalar arasında günlük rekabet yarışı başlattı.

Dolayısıyla günümüzde 10 liranın bir emekli vatandaş için ne kadar kıymetli olduğu piyasaların durumuna bakınca daha kolay anlaşılacaktır.
Bu bakımdan özel bankalar arasında 5 bin lira ile 7 bin lira arasında değişen promosyonlardan yararlanmak için yapılan kampanyalara başvurmak için emekliler, o bankadan diğerine koşuyor…
Kuyruklar bitmiyor…

İki gün önce dört yol kavşağından saat kulesine yürürken, özel bir bankanın önünde gördüğüm manzara karşısında şok geçirdim.
Hatta gün boyu bekleyip de işlemi ertesi güne yansıyanlar da
olduğunu öğrendim.
Promosyon miktarları bir emekli için az para değil ama onların içler acısı hali üzüntü vericidir.
Yazık değil mi bu insanlara?..
Ayrıca söz konusu bankalar bu işlemler nedeniyle diğer hizmetlerinde de aksamalar yaşıyor.
Yani, nereden bakarsanız bakın her haliyle bir perişanlık görüntüsü ile karşı karşıyayız.
Düşünüyorum da bunca teknolojik gelişme karşısında emekliler, o bankadan diğerine koşuşturmadan bu işlemler yapılamaz mı?..
Çünkü, edindiğim bilgilere göre, özel bankalar arasındaki “promosyon” rekabeti devam edecek.
Eylül ayı içinde şu anda en yüksek promosyonu veren bankadan daha fazlasını verenler olacaktır!..
Yani demek ki, emeklinin koşturması bitmeyecek!..
Bunu önlemek için devletin ilgili kurumları başvuruları kolaylaştıracak bir yöntem bulamaz mı?..
Sonuç olarak sözün özü; özel banka önlerinde oluşan kuyruklar ve saatlerce bekleyen yaşlı insanların görüntüleri hoş değil gerçekten de.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.