""

Hani diyorum ki… « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:49

Hani diyorum ki…

Hani diyorum ki…
Son Güncelleme :

12 Eylül 2018 - 7:00

Acaba bu sefer partiler adaylarını, son 45 gün kala değil de; 5-6 ay öncesinde açıklarlar mı?

Bu sefer parti genel merkezleri teşkilatları diri tutmak, heyecanı artırmak için aday adaylığı sürecini yine uzatırlar mı?

Bu konuda her zamanki gibi bahane hazır… Çoğu kez Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği takvime uyuyorlar. Hâlbuki böyle bir zorunlulukları olmadığını bizler kadar kendileri de çok iyi bilirler.
Yani isteyen parti aday göstermek istediği kişiyi önceden de açıklayabilir. Çünkü buna mani bir durum yok.

* * * *

Bugünün teknolojisi, sosyal medya olanakları ve sayısız alternatiften dolayı bir zaman sıkıntısı söz konusu dahi değil…

Dolayısıyla bir kez daha şu hususun altını özellikle çizmek isterim ki; yerel seçimleri, genel seçimlerden ayrı tutmak gerektiğini düşünüyorum… Çünkü yerel seçimlerde partiler kadar adaylar da çok önemlidir… Hatta adayların daha da önemli olduğunu söylersek, yanlış bir tespitte bulunmuş olmayız.

* * * *

Bu bakımdan yerel seçimleri ayrı bir yere koymalıyız. Bu yüzden diyorum ki, Yerel seçimleri, şimdiye kadar yapılan genel seçimlerin arasından çıkartırsak bundan sonrası için atılacak her adım daha doğru bir yol alınmasına vesile olacaktır.

Çünkü belediyelerde adayların isimleri, şehirle ilgili düşünceleri, geçmişi, yaptıkları, yapacakları fevkalade önemlidir.

Yozgat gibi İllerde gösterilecek adayın ailece şehrin havasını teneffüs etmesi çok önemlidir. Vatandaş, kime oy verdiğini bilmelidir. Burada bir ekleme daha yapmak gerekiyor… Belki de en önemlisi olacağını düşünerek vurgulayalım… Seçmenin de o isimleri tanımak ve anlamak için zamana ihtiyacı olduğunu hatırdan çıkartmamak gerekir.

* * * *

Tabi biz böyle diyoruz ama biliyorum ki, düzen eskisi gibi devam edecek, aday adaylığı süreci uzatıldıkça uzayacak, yine seçmenin ayakları bir pabuca konmak istenecek…

Çünkü şimdiden anketler başladı, devam ediyor… Öncelikli olarak belirlenen birkaç isim anket yoluyla vatandaşın fikri alınıyor…

Dün ve evvelsi gün şehir ve ilçelerde iktidar partisi tarafından bir anket yapıldığı kulağımıza kadar ulaştı…

Bu ankette vatandaşa mevcut Belediye Başkanı, İl Başkanı ve eski Belediye Başkanının isimleri soruldu. Bilginin doğruluğu tartışılır ama isim sayısının gerçekten sınırlı tutulması beni biraz düşündürdü.

Son cümle olarak şunu belirmem gerekiyor, bu seçimde de öyle beş ya da altı ay öncesinden partilerin adaylarını açıklamayacaklarını hepimiz biliyoruz.

 

  • İkinci kamp dönemini tamamlamak üzere olan fakat anlatılanlara göre halen noksanları olduğu söylenen Kulüp!
  • Partide resmi olarak düzenlediği basın toplantısında bulunduğu ilçede aday adaylığını açıklayan Siyasetçi!
  • Yaklaşan kış mevsimi öncesinde vatandaşları bazı konularda tedbir almaları konusunda uyaran Oda Temsilcisi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.