""

Harcanan bu paralara çok yazık! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:29

Harcanan bu paralara çok yazık!

Harcanan bu paralara çok yazık!
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2021 - 16:07

Kim ne düşünür hiç umurumda değil, bu yüzden tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemizin karşılığı olarak biz bildiğimizi söylemeye devam edelim.

Türkiye’nin genel bütçesinin gereksiz yere bir takım yerlere harcandığını duyduğumuzda kızgınlığımızı yenmek için yerel yönetimlerin daha fazla yetki ile iş başında olmasının daha doğru olduğunu öne süreriz.

Fakat yerel yönetimler, ne yapar, bir planları var mı, yaptıkları işler bir plan dâhilinde mi? Vatandaş olarak bunları hiçbir zaman sorgulamadığımız için bugün Yozgat’ta Belediye Başkanlarının günü birlik yaptığı çalışmalar şehri geleceğe taşımadığı için her dönem Yozgat, yap-boz tahtası gibi üzerinde denemelerin yapıldığı bir şehir haline geldi.

* * * *

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim üzere Yozgat’ın şehir olarak yaşadığı sorunlar geçmişten günümüze kadar yapılan yanlışların neticesidir.

Özellikle 1980 sonrası şehir olarak Yozgat’ın doğru şekilde planlanmadığını bugün geldiğimiz noktadan ve yaşadığımız sorunlardan bilmekle birlikte görmekteyiz.

Yozgat Belediyesi, bugün yine Saat Kulesi ve Lise Caddesi’nde yol ve kaldırım çalışmaları işine yoğunlaştı. ‘Yine’ diyerek, başladığım cümleye lütfen dikkat etmenizi arzu ediyorum. Çünkü Yozgat’ta 40 yıldır görev yapan Belediye Başkanlarının ve ekiplerinin tek yaptığı, olmazsa olmaz diye baktığı işlerin en başında Saat Kulesi çevresine ve Lise Caddesi’ne dokunmaktır.

Şimdide 2 yıldan beri görevde olan Celal Köse ve ekibi, Pandemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasını da fırsat bilerek, bu işi biran evvel yapıp vatandaşa akıllarınca sürpriz yapacaklar.

* * * *

Belediye Başkanı Celal Köse ve ekibinin seçim projeleri içinde böyle bir taahhüt olmadığı gibi vatandaşında böyle bir talebi yok. Çünkü bugün vatandaş deyim yerindeyse canı derdine düşmüş, geçim sıkıntısı yaşıyor. İnsanlar yol, cadde, sokak iyi olmuş, kötü olmuş düşünecek durumda değil.

Dedim ya merkezi hükümetler ülkenin dört bir köşesinde neler yapılıyor, yapılan bu işler doğru mu, yanlış mı? Nerden bilsinler. Talepler birileri tarafından değerlendirilip, adamı olan bütçeden payına düşeni alıyor, kafasına göre harcıyor.

Dolayısı ile son üç dönemdir Lise Caddesi ve Saat Kulesi çevresinde yapılan çalışmalara baktığımızda dönemin Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yaptığını Kazım Arslan bozdu, yerine renkli taşlar döşedi. Şimdide Celal Köse Belediye Başkanı olarak Kazım Arslan’ın 3 yıl önce yaptıklarını bozdu, yerine ne yapacak?

Vatandaş, merakla ortaya çıkacak şeyi bekliyor.

Çok fazla sürmez, 3 yıl sonra gelecek yeni Belediye Başkanı da bunları bozacak, yerine başka bir şeyler yapacak.   Çünkü dün yapılan işlerde olduğu gibi bugün yapılanlarında şehrin geleceğine bir şey katmayacağı, ihtiyaçlara cevap vermeyeceği şimdiden görülmektedir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.