""

“İŞ’te Genç İŞ’te Yozgat” projesi tamamlandı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 05:04

“İŞ’te Genç İŞ’te Yozgat” projesi tamamlandı

“İŞ’te Genç İŞ’te Yozgat” projesi tamamlandı
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 16:29

Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne kayıtlı şuanda kaç tane dernek olduğunu net bilmiyorum ama bir ara İl Müdürü Hakkı Yurtlu Bey yapmış olduğu bir açıklamada 450 civarında dernek olduğunu söylemişti…

Yozgat böylesine örgütlenmelerde ortaya koyduğu örnek alınacak beceri ve yeteneğini başka alanlarda da göstermiş olsaydı, Bugün şehir olarak her alanda gelişmiş ve kalkınmış olurduk.

Makamlara seçilen insanlar da icraatları günü kurtarmak için değil, şehrin geleceğini güçlendirmek maksatlı olurdu.

Dernekleşmelerde ortaya koyduğumuz becerimizi maalesef şehrin en önemli makamlarına birilerini seçerken göstermediğimiz için bugün doğduğumuz yerde doymuyoruz, yaşadığımız şehirde mutlu değiliz.

* * * *

Neyse bugünkü sohbetimizde Sorgun İlçemizde faaliyet gösteren Sorgun Gençlik Derneğinden biraz bahsetmek istiyorum…

Başkanlığını Halil Uğuz’un yaptığı Sorgun Gençlik Derneği, gün geçmiyor ki; yeni bir projeye imza atmasın.

“İŞ’te Genç İş’te Yozgat” projesini de tamamlayan Sorgun Gençlik Derneği, aynı zamanda bir de rapor yayımladı. Bu rapordan az bir alıntı ile sohbeti tamamlamış olalım.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklığında, Erasmus+ Gençlik Diyaloğu programı kapsamında yürütülen “İŞ’te Genç İŞ’te Yozgat” projesi tamamlandı. Proje kapsamında gerçekleştirilen 4 çalıştay ve 1 zirve programı neticesinde Yozgat’ta ilk kez gençler tarafından Genç işsizlik sorunu ve çözümüne yönelik 56 sayfadan oluşan Politika Öneri Belgesi hazırlandı.

* * * *

“Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklığında, Erasmus+ Gençlik Diyaloğu programı kapsamında yürüttüğümüz “İŞ’te Genç İŞ’te Yozgat” başlıklı projemiz tamamlanmıştır. Proje kapsamında 4 çalıştay, 1 zirve programı düzenlenmiş olup, toplamda 211 genç katılım sağlamıştır. Proje kapsamında gençler tarafından “Yozgat İli Özelinde Genç İşsizlik Sorunu & Çözümüne Yönelik Politika Önerileri” hazırlanmıştır. Yozgat’ta ilk kez gençler tarafından Genç işsizlik sorunu ve çözümüne yönelik  böyle bir Politika Öneri Belgesi hazırlanmıştır.

Gençler tarafından büyük bir özveri ve motivasyonla hazırlanan bu Politika Öneri Belgesinin politika yapıcılar tarafından dikkate alınacağına inanıyoruz. Umarım bu çalışmamız Yozgat’ın genç işsizliğin çözümüne bir katkı olur ve gençlerimiz farklı şehirlere göç etmesine engel oluruz.

“İş’te Genç, İş’te Yozgat” projesinin temel amacı, Yozgat ili genç istihdam oranının arttırılmasına yönelik; Yozgat ili ekonomisinin ve kaynaklarının incelenmesi, Yozgat ili özelinde istihdam edebilirliğin arttırılması için yatırım alanlarının ve potansiyelinin ortaya koyulmasının sağlanması için uygulanabilir politika önerileri hazırlamak ve bu politika belgesinin yerelde karar alıcı konumundaki yetkili kamu kurum ve kuruluşları, iş dünyası temsilcileri, üniversite ve ilgili sivil toplum örgütleri ile gençlerin bir araya gelerek, somut paylaşımda bulunmaları ve yerele kalıcı katkı sağlanmasının desteklenmesi olmuştur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.