""

Mardin Kızıltepe Spor Lisesi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:48

Mardin Kızıltepe Spor Lisesi

Mardin Kızıltepe Spor Lisesi
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2022 - 18:52

Kızıltepe, Türkiye’nin Suriye sınırında Mardin’e bağlı bir ilçe.

İlçede bir spor lisesi eğitimine devam ediyor. 10’un üzerinde dalda öğrencilerine spor eğitimi veren yatılı bir okul.

Okulun şu anda Hentbol Bayanlar 1. Ligi’nde, Hentbol Erkekler 2. Ligi’nde, Beyzbol 1. Ligi’nde ve Bal liginde olmak üzere 4 profesyonel takımı yer almaktadır. Okul aynı zamanda okul sporlarında Türkiye 3.lüğüne sahiptir.

Okul, Mardin 1969 Spor Kulübü’nün de alt yapısını oluşturmaktadır ve A Takımda oynayan profesyonel futbolcuları vardır.

Bu bilgiyi niçin verdim?

Şunun için; iki gün önce Pazartesi günü Savaş Uyar’ın yazdığı Yozgat Spor Lisesi Kaçınılmaz Olmuştur başlıklı yazıyı pekiştirmek, spor okulunun bir bölgenin spor geleceği ve gençlerin spor üzerinden bir hayat kurgulama imkanına kavuşmalarının ne derece önemli olduğunu anlatmak ve Yozgat’ta spor adına yapılan çalışmalardan olumlu neticeler çıkmamasının öteden beri yanlış yolların tercih edilmesinden kaynaklandığını ifade etmek için.

Gördüğünüz üzere; Yozgat bir il olarak spor kulüplerini taşıyamazken, kulüplerin sporcu, deplasman, malzeme, alt yapı ve diğer teknik imkanlarını karşılayamazken bir okulun, 4 ligde birden mücadele edecek imkanlara ve sporcuya sahip olması ne kadar da manidardır.

Yozgat, spor altyapısını geliştirecek çalışmalardan uzak dururken ve sürekli kendi ile cedelleşme, kendine rakip olma ve azıcık yukarı çıkanı aşağı çekme davranışını gösterdiği yengeç sepeti misali kendi içinde boğulurken; başkalarının bu cendereyi basit bir kararla, spor lisesi açarak çözmüş olmaları ders niteliğindedir. Üstelik de her birimizin adını zikrettiğimizde küçümseme cümlelerinin parçası yaptığımız bir ilçenin başarması, Yozgatlı yöneticilere hayat dersi olmalıdır. Liglerdeki takımları nedeniyle Kızıltepe’ye gelen her takım Mardin’i, Kızıltepe’yi, bölge insanı ve kültürünü yakından tanıma imkanına ulaşacak bu da bölgenin tarihi, turistik değerleri ile tanınması ve bölgeler arası iletişimin kolaylaşmasını sağlayacaktır.

Her alanda olduğu gibi sporda ve spor yöneticiliğinde geride kalmış olmak şaşırtmamalı. Eğitimin, sporun ve spor üzerinden bir nesli eğitmenin, spor üzerinden bir gelecek inşa etmenin, iş ve istihdam sağlamanın, sporun tanıtıma ve kültürel etkileşime katkısının ne demek olduğunun bilinmesi için eşekle gidilmez yollar mı, gençlerimize terörün musallat olması mı gereklidir.

Yozgat’ta kurulacak Spor Lisesi’nin mevcuttaki kulüplerin doğal altyapısı olması bir kazançken, okulda kurulacak takımların liglerde yer alması ile de Yozgat’ın tanıtımına katkı yapacağı açıktır.

Yöneticilerimizden beklentimiz; istenen noktaya bir türlü gelemediğimiz tarım ve hayvancılığa, yeterince talep oluşturamadığımız sanayiye alternatif olabilecek, şehrin tanıtımına sunacağı katkı ile bu alanlarda da olumlu katkı yapabilecek Spor Lisesi’ni gündemlerine almalarıdır.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.