""

Okumak Doğruları Öğrenmenin Yoludur « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 01:10

Okumak Doğruları Öğrenmenin Yoludur

Okumak Doğruları Öğrenmenin Yoludur
Son Güncelleme :

17 Ocak 2022 - 18:07

İnsanlar için hayat mücadelesi ilkokul sıralarında başlayan eğitimlerle tüm yaşam boyu devam eder. Geleceğimizin teminatı çocuklar ve gençlerimize doğru eğitimin verilmesinin temeli kaliteli eğitimcilerle mümkündür.

Kaliteli eğitimciler yetiştirmeden doğru eğitimlere ulaşmak hayalden öteye geçmez.

Temelde alınan doğru eğitim Üniversite bitirilip son nokta konsa da, kişinin kendini eğitmesi, dünyayı ve yaşamını gözlemlemesi, karşısına çıkan değişimlere ayak uydurması, tecrübelerden ders alarak kendini geliştirmesi de, yaşam sürecinde aldığı doğru eğitimin bir parçası durumundadır.

Kaliteli eğitim alan bir insan hayatta yalnızca başarı ve güç kazanmış olmaz, aynı zamanda kendini daha iyi tanıyarak, doğru yolda yürümenin sırrını çözmüş olur.

Yani hayatta neyin doğru neyin yanlış olduğunu bir başkasının etkisinde kalmadan kendi hür düşüncesi ve iradesi ile görür.

Okuma alışkanlığı kazanmanın temeli aile ile başlar, çevre ile devam eder. Aile ve çevrenin etkisine ilave olarak, eğitim kurumlarının fiziki alt yapısı da bu konuda büyük önem taşımaktadır.

Yozgat’ta bir dönem öncesine kadar eğitim alanında fiziki alt yapı konusunda önemli eksikliklerin olduğu görülürken, son dönemler de bu eksik ve noksanlıkların giderilmesi bakımından dikkatleri çeken adımların atılması sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizmek isterim.

Bu bağlamda Yozgat’ta çocuklarımızda okuma alışkanlığını ve kültürünü en üst seviyeye yükseltmek için bir çalışma başlattı.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Türkiye’de 7 tane olan Bebek kütüphanesinin sekizincisinin Yozgat’ta kurulacağının müjdesini verdi.

Yozgat adına bu hizmetin kıymeti ve değeri hiçbir şey ile mukayese edilmeyecek kadar yüksektir.

Demem o ki bu hizmetin tamamlanıp, ailelerin, çocukların ve gençliğin hizmetine sunulmasıyla okuma kültürü artmakla kalmayıp, eğitim kalitesinde de gözle görülür bir yükselme söz konusu olacaktır diye düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.