""

Pazarlama konusu önemli bir problem! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:32

Pazarlama konusu önemli bir problem!

Pazarlama konusu önemli bir problem!
Son Güncelleme :

10 Ekim 2021 - 15:50

Yozgat’ta gerek şehir merkezinde, gerek ilçe merkezinde, gerekse Belde ve buralara bağlı köylerde yaşayan vatandaşların, üretimden uzak durmasının sebebi ürettiği her hangi bir ürünü satıp, paraya dönüştürecek Pazarlama sektörünün bulunmamasıdır.

Bu sebepten dolayı insanlar şimdiye kadar kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üretim yapmayı tercih etmiştir.

Hâlbuki başka şehirlerde olduğu gibi Yozgat’ta da insanlar imkan ve gücü nispetinde ürettiği ürünleri Pazarlayabilmiş olsaydı bugün kentin dört bir köşesinde küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler daha büyük sektörlerin oluşmasını sağlayacaktı.

Daha önemlisi ise Yozgat insanı doğduğu yerde doyacak, büyük aileler varlığını sürdürecek ve topraklarını terk etmek zorunda kalmayacaktı.

Yozgat’ta bugün işsizlik ve istihdam alanlarının yetersizliğine bağlı olarak durmak bilmeyen nüfus göçündenhalen bahsediyorsak bunun önündeki en büyük engel Pazarlama sektörüdür.

Yozgat’ta böyle bir tehlike bir taraftan varlığını halen sürdürürken, diğer taraftan da Merkez ve İlçelerimizde her gün bir yenisi kurulmaya devam eden Kooperatifleşme sayısının artışıdır.

Yozgat’ta Kadın Girişimcilerin özelikle başı çektiği Kooperatiflerin sayısının artmasında en önemli payCumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay’dır.

Sayın Oktay, Yozgat halkını (Kadınları) birlik, beraberlik içerisinde ve aile ekonomisine katkı sunmaya yönelik yapmış olduğu açıklamalar cesaretlendirmiştir.

Sayın Oktay tarafından yapılan açıklamaların en başında Yerelden Kalkınma modeli gelmektedir. Yozgat’ın merkez ve ilçelerinde bugün genel olarak hazırlanan projeler kapsamındaki çalışmalara baktığımızda Kadın Girişimcilerin bir araya gelerek, kurulan Kooperatifler çatısı altındaki faaliyetler yer almaktadır.

Ancak sözü başlarken, bahsettiğim Yozgat’ta Pazarlama sektörü eksikliği ciddi bir problemdir. Bu problem çözülmedikçe beklenen gelişmelerin söz konusu olacağını düşünmüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.