""

SAYGIYI YİTİRMİŞİZ KARŞILIKLI! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:05

SAYGIYI YİTİRMİŞİZ KARŞILIKLI!

SAYGIYI YİTİRMİŞİZ KARŞILIKLI!
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2018 - 7:00

“Hatırlatma: Bozok Üniversitesi ve Üniversite-Sanayi işbirliği Uygulama ve Araştırma Merkez’inin organize ettiği 1. Kariyer günleri etkinlikleri, Eğitim Fakültesinde düzenlenen program ile sona erdi.”

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan görevlerinden istifa ettiler…

Malum 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri yapılacak.

Tecrübeleri yapmış oldukları hizmetlerle ortada olan her iki Belediye Başkanı da kısmetlerin ve nasiplerinde varsa bundan sonraki zamanda memleketlerine Milletvekili olarak devam edecekler.

* * * * *

Dediğim gibi bu işler kısmet işidir. Kısmetleri varsa buna bir kimse mani olamaz kısmetlerinde yoksa bir şey sebep olur, olmaz.

Gelelim asıl anlatmak istediğim hususa söze başlarken, hani “saygıyı yitirmişiz” dedim ya. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan’ın sosyal medyada çıkan istifa haberine yapılan yorumların bir kısmını inanın yadırgadığım.

Orman kanunlarına göre yaşamadığımıza gire toplum olarak uyulması gereken bir takım kurallar vardır.  Bu kurallar da kim nerede nasıl konuşmalı, bir kişi nasıl eleştirilmeli hepsi belirtilmiştir. Ancak sebep ne olursa olsun bir kimse karşısındaki insanı topluma açık alanda kişilik haklarını görmezden gelerek eleştirme hakkına sahip değildir.

* * * * *

Konuşma tarzına bakınca şu kadarını söyleyeyim, saygı kalmamış… Kaybettiğimiz değerlerin en başında saygı ve sevginin geldiğini böylece bir kez daha altını çizerek, belirtmek isterim.

Burada dikkat çeken bir başka hususu daha belirtmek istiyorum. Fakat noksanım varsa düzeltin lütfen. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara bakıldığında deyim yerindeyse sizce de işin çivisi çıkmadı mı?

Her seçim öncesinde toplumu yönlendirmek isteyen insanların aklını kurcalamaya çalışan belli bir kesim kendi düşüncesini kabul ettirmek için bir uğraş içinde oldu. Şimdide benzer şeyler yaşanması mümkündür ancak bu davranışlar seviyeyi aşağı çekmemelidir.

* * * * *

Süreç başladığı günden bu yana görevlerinden milletvekili olabilmek için istifa eden çok sayıda isim olmuştur. Bu insanların kendine göre bütün düşüncesi daha iyi hizmet etmek için çalışmak olduğunu düşünmek durumundayız.

Toplum olarak ve vatandaş olarak düşüncelerimizi günü geldiğinde oy hakkımızı kullanarak, belirtmeliyiz.

Son cümle olarak Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan’ın belli bir kesimin tepkisini çekmesi seviye korunduğu müddet içinde normaldir. Çünkü Belediye Başkanlığını uzun yıllar yaptıktan sonra bütün herkesi mutlu etmek ya da memnuniyet derecesini yüzde yüz beklemek mümkün değildir.

 

  • Türkiye’de üç yer de olduğu bilinen önemli bir merkezin dördüncüsünün Yozgat’ta kurulma kararı aldıklarını açıklayan Siyasetçi!
  • Milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulunurken, aynı zamanda bir de klip hazırlığı ile dikkat çeken aday adayı!
  • Sosyal medyayı şimdiye kadar olduğu gibi bugünde en iyi şekilde kullanarak, rakiplerine karşı önde koşan aday adayı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.